2. SEPTEMBRA IDEMO PO KONAČNI SPORAZUM SA BEOGRADOM! Haradinaj je u najnovijem intervjuu rekao još 1 STVAR!
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

OGLASIO SE

2. SEPTEMBRA IDEMO PO KONAČNI SPORAZUM SA BEOGRADOM! Haradinaj je u najnovijem intervjuu rekao još 1 STVAR!

On je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa rekao da treba iskoristiti pažnja koju SAD pridaje rešavanju nesporazuma između Kosova i Srbije

Objavljeno:

Bivši premijer privremenih kosovskih institucija i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, izjavio je da sastanak lidera Beograda i Prištine 2. septembra u Beloj kući treba da donese konačni sporazum o "recipročnom priznanju unutar postojećih granica".

On je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa rekao da treba iskoristiti pažnja koju SAD pridaje rešavanju nesporazuma između Kosova i Srbije.

"Ukoliko okolnosti omoguće ovaj sporazum, idemo da ga postignemo, a ukoliko ima i napretka, dobrodošao je i napredak kakav god bio", rekao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, Priština nadu vidi u Vašingtonu jer je izgubila nadu u EU, koja je u dijalogu angažovala osobe čije zemlje ne priznaju Kosovo, poput Miroslava Lajčaka.

Kako kaže, EU je uvek bila spora i takav pristup nije adekvatan za dinamiku i dešavanja između Beograda i Prištine, regiona, ali i ukoliko se uzmu u obzir agende različitih država.

Haradinaj izražava uverenje da savetnik za bezbednost američkog predsednika Robert O`Brajan i izaslanik Ričard Grenel imaju potrebna ovlašćenja i podršku Stejt Departmenta po ovom pitanju zbog čega, kako kaže, ne treba biti pesimističan.

"Ukoliko se sporazum postigne sada 2. septembra, to ne znači da će se time rešiti sva pitanja između Kosova i Srbije, već samo ona koja su spremna", rekao je Haradinaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.