NASTAVLJENI RADOVI KOD VISOKIH DEČANA: Ramosaj tvrdi da ne utiču na MANASTIR!
Manastir Visoki Dečani, Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

dokle ide?

NASTAVLJENI RADOVI KOD VISOKIH DEČANA: Ramosaj tvrdi da ne utiču na MANASTIR!

Radovi na izgradnji puta Dečane - Plav u blizini zaštićene zone manastira Visoki Dečani, nastavljeni su i pored zahteva premijera tzv. Kosova Avdulaha Hotija da budu obustavljeni

Objavljeno:

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj rekao je da su radovi nastavljeni juče jer po njegovim rečima, ne utiču na manastir.

On je kazao da je 11 kilometara puta već asfaltirano i da je ostalo da se uradi još pet kilometara, preneo je portal telegrafi.com.

- U petak smo razgovarali sa premijerom Hotijem i odlučili da radove obustavimo ali smo ih juče ponovo pokrenuli. Nastaviću da radim na završetku ovog projekta. Imaću razumevanje za naše institucije ako mi objasne razloge zašto treba prekinuti radove - naveo je Ramosaj.

Premijer tzv. Kosova Avdulah Hoti zatražio je ranije da se radovi na putu R 108 obustave, navodeći da deo projekta utiče na zaštićenu zonu manastira Visoki Dečani.

U međuvremenu je zabranu tih radova zatražio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je najavio da će tražiti da se na tu temu razgovara na prvom narednom sastanku predstavnika Beograda i Prištine u Briselu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.