TAČI SE VRATIO NA KOSOVO UZ OVACIJE: Zločincu skandirali “OVK, OVK!”
Hašim Tači, Foto: Printscreen

neprijatno

TAČI SE VRATIO NA KOSOVO UZ OVACIJE: Zločincu skandirali “OVK, OVK!”

Tači je izašao iz automobila i pozdravio veliku grupu ljudi, javila je “Gazeta ekspres

Objavljeno:

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, koji je četiri dana saslušavan pred Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu, stigao je vecaras na Kosovo, gde su ga dočekali građani koji su skandirali “OVK, OVK”.

Organizacija ratnih veterana OVK i građani dočekali su Tačija na prelazu Vrbnica, na koji je došao iz Albanije.

Tači je izašao iz automobila i pozdravio veliku grupu ljudi, javila je “Gazeta ekspres”.

On je prethodno u Tiranu sleteo avionom koji ga je dovezao iz Haga.

Tači je ranije danas najavio da će se sutra obratiti javnosti povodom saslušanja u Specijalnom tužilaštvuu Hagu, prenelo je Kosovo onlajn.

“Upravo sam sleteo u Tiranu iz Haga i uvece ću stići na Kosovo. Sutra u 20 časova ću se obratiti javnosti o poslednja četiri dana u Hagu. Želim vam lep vikend. Uveravam vas da niko ne može da nam prekraja istoriju”, napisao je Tači u objavi na Fejsbuku.

Optužnica protiv Tačija podignuta je 24. aprila i sada se nalazi kod sudije, zaduženog za njeno preispitivanje i donošenje odluke o potvrđivanju, saopštilo je krajem juna Specijalizovano tužilaštvo.

Prema saopštenju tužioca, Tači, lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice terete se za skoro 100 ubistava na Kosovu.

Žetve krivičnih dela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politicki protivnici.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.