BRAĆO I SESTRE, UPRAVO SAM SLETEO U TIRANU: Hašim Tači se obratio Albancima šokantnom porukom!
Tači je otkazao sastanak u Vašingtonu nakon što je Haški sud podigao optužnicu protiv njega i Kadrija Veseljija, Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

kosovo

BRAĆO I SESTRE, UPRAVO SAM SLETEO U TIRANU: Hašim Tači se obratio Albancima šokantnom porukom!

Želim vam miran vikend

Objavljeno: 14:04h

Predsednik takozvanog Kosova Hašim Tači, objavio je na svom fejsbuk profilu da je upravo sleteo u Tiranu.

"Sestre i braćo, dragi prijatelji. Upravo sam sleteo na aerodrom "Majka Tereza" u Tirani, i obratiću vam se u pisanoj formi iz svoje kancelarije. Želim vam miran vikend i sasvim sam siguran da su najbolji dani za Kosovo i Albance pred nama", napisao je Tači.

Veliki broj Albanaca sa oduševljenjem je reagovalo na objavu Tačija na društvenim mrežama, a među gotovo 1.000 komentara koliko je objava sakupila za samo pola sata, mnogi su mu poželeli "dobrodošlicu u zemlju orlova".

Hašim Tači se na Kosovo preko Tirane vraća iz Beča, odakle je trebalo da ode za Vašington na sastanak koji je organizovao specijalni predstavnik SAD Ričard Grenel. Tači je planirani put prekinuo nakon objavljivanja optužnice Specijalnog tužilaštva u kojoj su on i Kadri Veslji označeni kao osumnjičeni za ubistva više od 100 ljudi.

Tači je otkazao sastanak u Vašingtonu nakon što je Haški sud podigao optužnicu protiv njega i Kadrija Veseljija.

Tači nije davao komentare nakon što je haško Specijalno tužilaštvo objavilo da je podiglo optužnicu protiv njega i Kadrija Veseljija za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine, sem što je juče na svom Fejsbuk profilu, kao pozadinsku fotagrafiju postavio sliku sa amblemom OVK.

Danas je Tači uz amblem OVK dodao i tekst.

"Niko ne može prepravljati istoriju Kosova", napisao je Tači.

Samo nekoliko dana pred zakazani sastanak delegacija Beograda i Prištine u Vašingtonu, Specijalno tužilaštvo objavilo je da podiže optužnicu protiv Tačija i Veseljija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.