ODLOŽEN SUSRET U VAŠINGTONU, GRENEL PORUČIO: Radujemo se ponovnom zakazivanju sastanka USKORO
Raduje se novom susretu, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

haos

ODLOŽEN SUSRET U VAŠINGTONU, GRENEL PORUČIO: Radujemo se ponovnom zakazivanju sastanka USKORO

U hraniteljskoj porodici se trenutno nalazi i njegova starija sestra, a to je učinjeno zbog loših porodičnih odnosa.

Objavljeno:

Sastanak predstavnika Beograda i Prištine koji je trebalo da bude 27. juna u Beloj kući definitino je odložen. Nakon što je i premijer Kosova Avdulah Hoti jutros otkazao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beloj kući oglasio se i specijalni predstavnki američkog predsednika za dijalog Ričard Grenel.

- Hvala vam premiejru Hotiju. Razumemo vašu odluku, radujemo se ponovnom zakazivanju sastanka uskoro - napisao je Grenel na Tviteru.

Hoti je rano jutros, takođe na ovoj društvenoj mreži, napisao da je zbog situacije nastale zbog optužnice Specijalnog tužilaštva, obavestio specijalnog izaslanika SAD-a za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenela da ne može biti na sastanku.

- Zbog novih dešavanja u Prištini zbog optužnice koju je podnijelo Specijalno tužilaštvo, moram se vratiti u svoju zemlju da se bavim tom situacijom. Obavestio sam ambasadora Grenella da ne mogu da prisustvujem sastanku 27. juna u Bijeloj kući - objavio je kosovski premijer na svom nalogu na Tviter.

Dan ranije, i predsednik Kosova hašim Tači otkazao je dolazak u Vašington, nakon što je objavljeno da je Specijalno tužilaštvo u Hagu poslalo većima u Kosova na ispitivanje optužnicu u deset tačaka, kojom se Hašim Tači, Kadri Veselji i druge osobe terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje, progon i mučenje.

- Poštujem njegovu odluku da ne prisustvuje razgovoru dok se stvari oko optužnice zakonski ne srede - napisao je Grenel takoše na Tviteru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.