OPTUŽNICA PODIGNUTA I PROTIV TAČIJEVOG NAJBLIŽEG SARADNIKA! Gospodar Kosova će morati da odgovara za zločine!
Kako se navodi u saopštenju, tužilac je smatrao neophodnim da o optužbama izda saopštenje, Foto: Fejsbuk

bomba vest

OPTUŽNICA PODIGNUTA I PROTIV TAČIJEVOG NAJBLIŽEG SARADNIKA! Gospodar Kosova će morati da odgovara za zločine!

Tači i Veselji su, prema navodima, sproveli tajnu kampanju da bi se ukinuo zakon kojim su Specijalizovana veća osnovana kao sud, kao i da bi na drugi način opstruirali rad suda

Objavljeno:

Specijalno tužilaštvo u Hagu podnelo je većima Kosova na ispitivanje optužnicu u deset tačaka, kojom se Hašim Tači, Kadri Veselji i druge osobe terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje, progon i mučenje.

Kako se navodi u saopštenju, tužilac je smatrao neophodnim da o optužbama izda saopštenje, usled kontinuiranih pokušaja Tačija i Veseljija da ometaju i podrivaju rad Specijalizovanih veća.

"Tači i Veselji su, prema navodima, sproveli tajnu kampanju da bi se ukinuo zakon kojim su Specijalizovana veća osnovana kao sud, kao i da bi na drugi način opstruirali rad suda, a sve sa ciljem da oni ne budu izvedeni pred lice pravde. Takvim postupcima Tači i Veselji su pokazali da su im lični interesi važniji od žrtava njihovih zločina, principa pravne države i celokupnog naroda Kosova", navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.