Tači je predsednik Crnogoraca!
Foto: Fonet/AP

Optužbe u prištini

Tači je predsednik Crnogoraca!

Kadri Veselji nazvao i Veseljija dvorskom ludom, a premijera Kosova Isu Mustafu oportunistom
Objavljeno: 09:11h

Poslanik Samoopredeljenja i jedan od najpoznatijih komandanata nekadašnje OVK Redžep Seljimi izjavio je da predsednik Kosova Hašim Tači.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Osim toga, rekao je da Tači i predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji, u procesu demarkacije granične linije sa Crnom Gorom, brane interese Crnogoraca i poklanjaju kosovsku teritoriju i da takvu vlast ne treba smeniti, već "zbaciti s vlasti".

On je, gostujući na kosovskoj televiziji Rokum, Tačija nazvao predsednikom Crnogoraca, Veseljija dvorskom ludom, a premijera Kosova Isu Mustafu oportunistom. Seljimi je rekao da se vlast na Kosovu nije postarala da zaštiti svoju teritoriju, već da trojica najviših državnika Kosova brane interese Srbije i Crne Gore, koje su se, kako je naveo, "širile na štetu teritorije Albanaca". On je dodao da je akcija opozicionog kosovskog pokreta Samoopredeljenje, kada je na granici sa Crnom Gorom postavio tablu "Republika Kosovo" i albansku državnu zastavu, simbolična, ali da je zabrinut zbog protestne note koju je tim povodom poslala Vlada Crne Gore. Seljimi je uporedio poslanike i ministre "Srpske liste" sa nekadašnjim predsednikom Jugoslavije Slobodanom Miloševićem i njegovim režimom 1990-ih godina i dodao da Kosovo treba da onemogući izgradnju naselja "Sunčana dolina" u Zvečanu i da se taj kompleks gradi protivzakonito.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.