SRBE NA KOSOVU NEMA KO DA LEČI: Lekari primaju duple plate, a ne rade ništa!

BRUKA I SRAMOTA

SRBE NA KOSOVU NEMA KO DA LEČI: Lekari primaju duple plate, a ne rade ništa!

Direktor Kancelarije za KiM upozorava na činjenicu da zdravstveni radnici na Kosovu uzimaju dvostruke plate, ali ne rade dovoljno
Objavljeno: 09:28h

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić upozorio je da u srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu ogroman broj radnika tu i ne živi, iako prima uvećanu platu, pa u nekim sredinama stanovništvo nema zdravstvenu zaštitu. - Zamislite, imate recimo 5.000 ljudi na papiru, a na terenu samo 1.500, a svi ostali dobijaju (kosovski) dodatak na platu, iako su u stvari u centralnoj Srbiji - rekao je on.

Đurić je ovo naveo kao odgovor na pitanje agencije Beta kako to da i pored ogromnih sredstava koje Srbija izdvaja za zdravstvo na Kosovu nema sestara i tehničara koji bi mogli da daju injekciju jednoj osamdesetogodišnjoj Srpkinji, već je rodbina danima vodi po albanskim kućama i ambulantama da primi terapiju.
Načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević rekla je da je pitanje zdravstva veliki problem za Srbe na Kosovu. Ona je kazala da i u povratničkom selu Vidanje postoji ambulanta u privatnoj kući, za koju se izdvaja 50 evra, ali da ona uopšte ne funkcioniše. - Tamo bi trebalo da budu i medicinske sestre, kao i lekar koji bi trebalo da dolazi jednom nedeljno, međutim, to ne funkcioniše - kazala je načelnica. Prema njenim reči ma, nadležna osoba u Domu zdravlja je na nedavnom sastanku rekla da kad god pozove medicinske sestre, one kažu da su na terenu, ali da se to ne slaže sa njenim saznanjima sa terena. (Espreso.co.rs / Izvor: Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.