ALBANCI IMAJU NOVU STRATEGIJU U VEZI SA SRBIJOM: Izračunali su pošto je Kosovo!
U tako važnoj trgovini mora da postoji konsenzus, Foto: Espreso.co.rs

STRAŠNO!

ALBANCI IMAJU NOVU STRATEGIJU U VEZI SA SRBIJOM: Izračunali su pošto je Kosovo!

U našem je nacionalnom interesu da trgujemo sa Beogradom

Objavljeno:

Politički analitičar Nedžmedin Spahiu kaže da se priznanje Beograda ne može dobiti ukoliko se za to nešto ne da, pa bi, poručuje, Vlada u Prištini trebalo da odredi cenu koju može da plati za nezavisnost.

U suprotonom će, smatra on, ovo pitanje ostati nerešeno, prenosi Kljan Kosova.

- U našem je nacionalnom interesu da trgujemo sa Beogradom. Naravno, treba nešto dati, inače moramo vršiti pritisak na Vučića. Naši saveznici ne mogu učiniti ono što su uradili 1999. godine, jer danas je na sceni Putin, a ne Jeljcin - kaže on.

Spahiu je za Info magazin rekao, a preneo je portal Kosovo onlajn, da se zalaže za konsenzus prištinske strane u dijalogu sa Beogradom. - U tako važnoj trgovini mora da postoji konsenzus. Zavisi od toga koliko podignemo svest ljudi o tome koja je trgovina moguća i lakše izvodljiva. Srbija takođe mora da promeni Ustav. Srbija ima akademiju, crkvu koja je veoma značajna. Moramo odrediti cenu koju možemo platiti sada, ako ne onda moramo zadržati status kvo - smatra Spahiu. Napominje, međutim, da u tom slučaju postoji rizik od povratka u prošlost. - Treba reći Beogradu: koliko para želite za priznanje? Koliko milijardi možemo prikupiti kako bismo dali Beogradu? - zapitao je Spahiu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.