BRNABIĆKA JE URNISALA HOTIJA SVOJOM IZJAVOM O KOSOVU: Premijerka Srbije nikad oštrija, ovo su njene reči!
Premijerka oduvala Hotija, Foto: Printscreen/Youtube

OŠTRO

BRNABIĆKA JE URNISALA HOTIJA SVOJOM IZJAVOM O KOSOVU: Premijerka Srbije nikad oštrija, ovo su njene reči!

Podsetila je da 70 odsto svetskog stanovništva, to jest 96 članica UN, kao i Rezolucija 1244 ne priznaje takozvanu Republiku Kosovo

Objavljeno:

Slažemo se u potpunosti u tome da nema razgovora o teritorijama i promeni granica, Kosovo je Srbija, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić, povodom platforme za dijalog koju je izneo novi predsednik vlade privremenih instituacija u Prištini Avdulah Hoti.

- Želim da se zahvalim gospodinu Hotiju što je pojasnio još jednom da nema potrebe da se razgovara o teritorijama. Mislim da se sa tim slažemo mi i otprilike 70 odsto svetske populacije, a slaže se i većina zemalja u UN - rekla je Brnabić za Tanjug dodajući da o tome govori i Rezolucija UN 1244.

Izrazila je zahvalnost što je time priznao i prihvatio da razgovora o teritorijama nema, da je takozvana Republika Kosova nepostojeća i da je teritorija Republike Srbije kao što je bila. - Mislim da bi za ceo region, ali i svet destabilizaciju značilo ako bi se razgovaralo o promeni granica - naglasila je Brnabić. Podsetila je da 70 odsto svetskog stanovništva, to jest 96 članica UN, kao i Rezolucija 1244 ne priznaje takozvanu Republiku Kosovo. - Vidim da to prihvata i gospodin Hoti. Nema razgovora o teritorijama i granicama. Hvala mu na tome - podvukla je Brnabić. Hoti je danas predstavio platformu za dijalog sa Beogradom, istakavši da će dijalog voditi on i da u njemu “teritorijalni integritet” neće biti tema.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.