SRPSKI KAMIONI VEĆ ČETVRTI DAN ČEKAJU NA JARINJU: Danas se odlučuje o njihovoj sudbini
Četvrti dan, Foto: Printscreen/RTS

NAJAVLJENO

SRPSKI KAMIONI VEĆ ČETVRTI DAN ČEKAJU NA JARINJU: Danas se odlučuje o njihovoj sudbini

Prelaz Jarinje na severu Kosova je jedan od nekoliko na kojima je kosovska vlada dozvolila saobraćaj ublažavajući mere zaštite od epidemije korona virusa

Objavljeno:

Kamioni već četvrti dan čekaju da iz centralne Srbije pređu administrativne prelaze ka Kosovu. Očekuje se da kosovska skupština na današnjoj sednici promeni odluku smenjene Kurtijeve Vlade, što bi značilo ponovni plasman srpske robe, ali i početak stvaranja ambijenta za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Avdulah Hoti, koji je deklarisan kao budući premijer najavio je da će njegova vlada ukinuti odluke vlade Aljbina Kurtija.

Većina kamiona je parkirana uz put prema punktu Jarinje od početka primene novih mera, a vozači čekaju od preduzeća za koja prevoze robu da im daju daju smernice ili proslede nove dozvole za ulazak na Kosovo koje zahtevaju vlasti u Prištini.

Podsetimo, Vlada Kosova je u subotu, 30. maja, uvela dodatne trgovinske mere Srbiji, zabranivši upotrebu dokumenata za poljoprivredne i industrijske proizvode koji koriste "nazive mesta koji sadrže elemente koji su u suprotnosti sa Ustavom Kosova, bez imenovanja države, koji se ne oslovljavaju sa Republika Kosovo, i sadrže bilo kakav element koji poriče nezavisnost i suverenitet Republike Kosovo". Prelaz Jarinje na severu Kosova je jedan od nekoliko na kojima je kosovska vlada dozvolila saobraćaj ublažavajući mere zaštite od epidemije korona virusa. Do juče popodne preko tog punkta moglo je da se udje na Kosovo bez negativnog testa na korona virus ili odlaska u sedmodnevnu izolaciju. Sinoć i danas preko punkta Jarinje se može jedino uz obavezan odlazak u samoizolaciju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.