Kosovo dobija bogomolje : CIA pravi pravoslavnu crkvu za Tačija!

Šta to sprema Zapad

Kosovo dobija bogomolje : CIA pravi pravoslavnu crkvu za Tačija!

Ukoliko Kosovo postane članica Uneska, srpsko kulturno nasleđe postaće deo kosovske kulture, pa će samim tim biti pod okriljem nove crkve
Objavljeno: 11:19h

Plan o osnivanju kosovske pravoslavne crkve već neko vreme postoji, a mediji u Prištini sve više govore o tajnim dogovorima Hašima Tačija sa Zapadom. Trenutno Srpska pravoslavna crkva ima 60 odsto vlasništva nad zemljom i objektima, a ukoliko Kosovo postane članica Uneska, srpsko kulturno nasleđe postaće deo kosovske kulture, pa će samim tim biti pod okriljem nove crkve. Predsednik udruženja "Sveti Sava" Goran Vasiljević, rekao je da Srbija nikako ne sme da dopusti da Kosovo postane deo Unesko i time izgubi svoju kulturnu baštinu, jer ono predstavlja besramno otimanje a na čelu je Hašim Tači koji je dosta učinio da Srbija ostane bez Kosova.

On je naveo da je to plan CIA kako bi, slično kao i crnogorska i makedonska, kosovska pravoslvna crkva uzela movinu Srpske pravoslavne crkve. - Naša crkva nikada neće pristati na tako nešto. Sada je bitno da i političari koji vode Srbiju ne podlegnu pritiscima jer bi to bila najveća izdaja. Treba izdržati po svaku cenu jer doći će bolje vreme, a ono nije daleko - naveo je Vasiljević. Sličnog mišljenja je i Vladimir Dimitrijević, pravoslavni publicista, koji podseća da je istoričar i geopolitičar dr Srđa Tridković nagovestio ovo još 2009. godine:
- Iza svega stoji NATO imperija, o čemu možemo čitati u sjajnoj knjizi dr Aleksandra Rakovića, „Srbi i religijski intervencionizam 1991-2015“. Stvaranje ove lažne crkve pokušaće da obave po modelu Pavelićeve „hrvatske pravoslavne crkve“ ili Dedejićeve takozvane CPC. I država Srbija i SPC treba da brane naše svetinje u koordinaciji s tradicionalnim saveznicima poput Rusije, ali i da obezbede stopostotnu podršku svih Pomesnih pravoslavnih crkava, koje će na međunarodnom planu jasno reći da je reč o nasilju koje neće biti tolerisano. Po ovom pitanju ne sme biti kompromisa, a oni koji ratuju protiv srpskih svetinja neka ne zaborave: „Bog je spor, ali dostižan“ - istako je Dimitrijević. (Espreso.co.rs/Izvor: Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.