TAČI PODNOSI OSTAVKU? Rekao je da postoji samo JEDAN USLOV za to
Hašim Tači, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

ostavka tačija?

TAČI PODNOSI OSTAVKU? Rekao je da postoji samo JEDAN USLOV za to

Tim dekretom Tači je kao kandidata za novog premijera imenovao Avdulaha Hotija iz Demokratskog saveza Kosova

Objavljeno:

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da svi politički subjekti treba da se obavežu na poštovanje odluka Ustavnog suda i da će podneti ostavku ukoliko taj sud to bude zahtevao, a zbog dekreta za formiranje nove vlade u Prištini.

Tim dekretom Tači je kao kandidata za novog premijera imenovao Avdulaha Hotija iz Demokratskog saveza Kosova.

"Čak i ako se od mene zatraži da podnesem ostavku, nije kraj sveta", rekao je Tači na prištinskoj televiziji Dukađin i dodao da je dekret o mandataru Avdulahu Hotiju bila ispravna odluka, prenosi portal Kosovo online.

On je dodao da ne zna zašto je Ustavni sud uključio i Predsedništvo Kosova u svojoj reakciji na Aljbina Kurtija nakon pritiska sa njegove strane.

Tači je ocenio da Kosovo nikada u svojoj istoriji nije imalo slabijeg premijera od Aljbina Kurtija.

"Ova zemlja nije imala većeg neznalice i slabijeg premijera", rekao je Tači.

Kosovski predsednik rekao je sinoć da su v.d. premijera Kosova Aljbin Kurti, v.d. potpredsednika kosovske vlade Haki Abazi i v.d. ministra unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja išli u sobu za prisluškivanje u Telekomu Kosova i poručio da se zbog tog dela te tri osobe moraju suočiti s pravdom.

"Tajni odlazak u sobu za prisluškivanje i isključivanje sigurnosnih kamera je krivično delo i oni se moraju suočiti sa pravdom", rekao je Tači i upitao zašto je "ta grupa" otišla u sobu za prisluškivanje i šta premijer traži u sobi za prisluškivanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.