DOŠLA SU DVA ALBANCA I REKLI DA ĆE ME UBITI AKO SE NE ODSELIM: Stravična ispovest povratnika u selo kod KLINE
Klina, Foto: Youtube printscreen

STRAŠNO!

DOŠLA SU DVA ALBANCA I REKLI DA ĆE ME UBITI AKO SE NE ODSELIM: Stravična ispovest povratnika u selo kod KLINE

Ubrzo posle napada, Đorović se obratio vojnicima Kfora

Objavljeno:

Već tri godine kako sam se vratio na svoje imanje i čekam obnovu kuće, ali Albancima očito smeta to što ne želim da napustim dedovinu. Zato su u ponedeljak uveče došla dvojica Albanaca zapretivši da će me ubiti ako se ne odselim što pre.

Ovako za Novosti priča Đorđije Đorović (58), iz Drenovčića, kod Kline, kojeg su u ponedeljak veče ispred kuće u Biči, kod Kline, u kojoj stanuje napala dvojica Albanaca.

Prema rečima Božidara Šarkovića, predsednika Privremenog organa opštine Klina, među napadačima su lokalni Albanci koji čuvaju stoku na srpskim imanjima i koji su optužili Đorovića da je njegov pas navodno pojeo njihovo jagnje.

- Čak 50 hektara odatle je sve srpska zemlja na kojoj Albanci čuvaju stoku, pa i sve da se to dogodilo, zašto pohode srpska imanja - pita Šarković. - Đorović živi u privatnoj kući dok čeka da mu obnove kuću koja je porušena u selu Drenovčić. Tu je nekada živelo tridesetak srpskih domaćinstava, a sva su porušena ili zapaljena.

Šarković opominje da su Srbi povratnici u Metohiji i njhova imovina neprestano na meti napada. Đorović ističe da je pretnja bila usmerena sa namerom da i on napusti svoje imanje koje obrađuje već tri godine.

- Imam veliko imanje i to je ono što Albancima bode oči. Pogotovu što sam ja uporan da ostanem ovde i očekujem i povratak moje braće i ostale rodbine - priča Đorović.

Ubrzo posle napada, Đorović se obratio vojnicima Kfora, koji su potom alarmirali policiju, koja je samo napravila izveštaj. Napadači, međutim, još nisu privedeni.

Jevtić: Napali sekirom

Opominjući da je krajnje vreme da se nasilju nad povratnicima stane na put, Dalibor Jevtić, ministar za povratak, obišao je Đorovića.

- Albanci koji su ga napali sekirom tom prilikom zapretili su mu da ako ga ponovo vide na njegovom imanju da će mu "odseći glavu kao jagnjetu" - rekao je Jevtić. - Zastrašivanje i pretnje smrću imaju očiglednu nameru da u povratničkim mestima ne bude više Srba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.