KAPETAN DRAGAN IZ ČAČKA PORUČUJE: Kosovo će opet biti naše, ONI SU NAM JEDINI PRIJATELJI
Kapetan Dragan je ocenio našu trenutnu spoljnopolitičku situaciju, Foto: RINA

OCENA SITUACIJE

KAPETAN DRAGAN IZ ČAČKA PORUČUJE: Kosovo će opet biti naše, ONI SU NAM JEDINI PRIJATELJI

Kapetan Dragan je ocenio našu trenutnu spoljnopolitičku situaciju

Objavljeno:

„Krajnje je vreme da počnemo da vrednujemo neke rezultate, da kažemo nekome hvala kad uradi nešto dobro, bez obzira da li mi njega volimo ili ne, da li pripadamo toj struji ili ne.

Nikada nisam glasao za Sinišu Malog, nikad za Vučića, nikad za Dačića, ali Dačiću hvala za povlačenje 18 priznanja Kosova i Metohije” - izjavio je Dragan Vasiljković, u narodu poznatiji kao kapetan Dragan na konferenciji za štampu u Vranićima kod Čačka.

foto: RINA

„Ako bilo kod od vas uspe da natera najmanju državu na svetu da povuče priznanje Kosova, dođite kod mene, daću vam jedan veliki orden. Dačić je to uradio 18 puta, hvala mu za to. Svaka mu čast. Još jedan takav i Kosovo će ponovo biti naše. Ja sam otpisao Kosovo, kao i većina vas. On je uspeo da ga vrati za pregovarački sto. Nije više Kosovo izgubljeno, Kosovo je ponovo naše”, dodao je Vasiljković.

Kapetan Dragan je ovako ocenio našu trenutnu spoljnopolitičku situaciju:

„Bili smo jako mali, bez ikakvog ugleda, pod sankcijama celoga sveta, čak smo uspeli nekako i Rusiju da izgubimo za prijatelja, čak i Grke. Jedini prijatelji bili su nam Sadam i Mugabe. Danas, ima nas nešto malo više. Nas, Rusa i Kineza milijardu i po. Ja sam zahvalan svim učesnicima koji su Srbiju učinili malo boljom nego što je bila kada sam je ja napustio”.

Vasiljković (1954) je rođeni Beograđanin odrastao u hraniteljskoj porodici, godine 1967. otišao je sam majkom i dve sestre u Australiju i dobio tamošnje državljanstvo. Na početku rata u SFRJ, 1991. u Kninu je osnovao miliciju „Crvene beretke” („Knindze”) koja se istakla junaštvom i pobedama širom Republike Srpske Krajine.

foto: RINA

Početkom ovog veka uhapšen je u Australiji gde je živeo i isporučen Hrvatskoj gde je osuđen za navodne ratne zločine i u tamošnjem zatvoru izdržao punu kaznu od 13,5 godina, posle čega je pušten iz Lepoglave. U srbiju se vratio 28. marta ove godine, uz rešenje o zabrani ulaska na teritoriju Evropske unije u trajanju od 20 godina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RINA.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.