DRECUN ZAGRMEO: Hoće da nam UKRADU ISTORIJU, KULTURU I IDENTITET! Ovo je istina o otimanju imovine SPC na KIM
Milovan Drecun, Foto: Printcsreen

drecun oštar

DRECUN ZAGRMEO: Hoće da nam UKRADU ISTORIJU, KULTURU I IDENTITET! Ovo je istina o otimanju imovine SPC na KIM

Ističe da SPC na KiM ima dosta zemlje u svom vlasništvu i da je ta zemlja predmet pokušaja otimanja i to traje

Objavljeno:

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da prištinska vlast otimanjem imovine SPC na KiM pokušava da otme istoriju, kulturu i identitet srpskog naroda u južnoj pokrajini.

Ambasade SAD i Velike Britanije u Pristini pozvale su kosovske institucije da sprovedu odluku tamošnjeg Ustavnog suda kojim je potvrđeno vlasništvo nad manastirom Visoki Dečani nad 24 hektara zemljišta koje su lokalne kosovske vlasti osporavale.

Drecun naglašava da je sastavni deo svakog etičkog čišćenja, osim proterivanja stanovništva, i otimanje njegove imovine.

- Donet je zakon u prištinskom parlamentu kojim je formirana Agencija za verifikaciju imovine, koja treba da posluži za legalizaciju otimanja srpske imovine. Tu je bilo otpora i negativnih reakcija od predstavnika pojedinih zapadnih država, ali je taj zakon ostao na snazi - naveo je Drecun za TV Pink.

Ističe da SPC na KiM ima dosta zemlje u svom vlasništvu i da je ta zemlja predmet pokušaja otimanja i to traje.

- Imamo situaciju gde su čak pojedine zapadne države prinuđene da reaguju zbog evidentnog nepoštovanja, odnosno gaženja osnovnog ljudskog prava, to je pravo na korišćenje imovine - naveo je on.

Podseća da Sjedinjene Američke Države počivaju na neprikosnovenosti imovine, te kada ste jednom vlasnik nečega to niko ne može da vam ospori i da je to ključni princip na kome funkcionišu zapadne demokratije, razvijene zemlje.

- Ovog puta imamo intervenciju i to je po meni dobar korak, ali ne znam da li će to doneti očekivani rezultat ili će biti potrebno da se pojača pritisak na Albance da bi se ispoštovala odluka Ustavnog suda - naveo je on.

On je naveo da danas pokušavaju da ospore SPC i njenu imovinu u svim zemljama u okruženju gde je koncentracija srpskog naroda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.