U petak BEZ NOVIH SLUČAJEVA korone u srpskim sredinama
ilustracija, Foto: EPA/Juan Ignacio Roncoroni, Ilustracija

olakšavajuće

U petak BEZ NOVIH SLUČAJEVA korone u srpskim sredinama

Do sada je ukupno obolelo 116 osoba

Objavljeno: 10:49h

U većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan slučaj korona virusa, dok je jedna osoba iz Zvečana izlečena.

Do sada je ukupno obolelo 116 osoba, izlečeno je 97, a preminulo je devet osoba.

Najviše obolelih bilo je je iz Kosovske Mitrovice(43), Zvečana (25), Leposavića (24), Zubinog Potok (24). Oni su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica, Studentski centar Kosovska Mitrovica i KC Kragujevac.

U poslednjih 24 časa testirano je 46 lica, ukupno 1.368, navodi se u dnevnom izveštaju o situaciji na KiM koji je na Instagramu objavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Djurić.

Mobilni medicinski timovi u centralnom Kosovu obavili su dva pregleda, a jedno lice sa simptomima Kovida iz DZ Štrpce prebačeno u izolacionu jedinicu u Gračanici i uzorkovano, a porodica suspektnog u kućnoj izolaciji. Utvrđuju se kontakti svih zaraženih lica.

"U opštinama Zvečan i Gnjilane nabavili smo i distribuirali neophodne lekove i hranu građanima. U opštini Štrpce smo dezinfikovali prostorije pošte. U opštinama Obilić i Kosovska Kamenica obezbedili smo i podelili lekove za 145 lica. U opštini Novo Brdo podelili smo pakete sa hranom i higijenskim sredstvima socijalno ugroženim porodicama. U opštini Vučitrn obavili smo nabavku osnovnih životnih namirnica i lekova za 67 porodica", navodi Djurić.

UNMIK je donirao 90 paketa pomoći za ugrožene porodice u Partešu i Pasjanu.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave doniralo je veći broj zaštitnih maski, rukavica i beskontaktnih toplomera za srpske sredine na KiM.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.