KURTI JE PROŠLOST! Haradinaj postigao dogovor za formiranje vlade tzv. Kosova, na čijem će čelu biti iznenađenje
Postigao dogovor, Foto: Printscreen

DEFINITIVNO

KURTI JE PROŠLOST! Haradinaj postigao dogovor za formiranje vlade tzv. Kosova, na čijem će čelu biti iznenađenje

Ramuš Haradinaj je nakon sastanka rekao da će njegova stranka Alijansa za budućnost Kosova imati pet predstavnika u novoj vladi

Objavljeno: 14:19h

Ramuš Haradinaj danas je izjavio da je sa predsednikom Demokratskog saveza Isom Mustafom postigao dogovor i da su potpisali sporazum o koaliciji o formiranju sledeće vlade tzv. Kosova, na čijem će čelu biti Avdulah Hoti iz Demokratskog saveza Kosova (DSK).

Ramuš Haradinaj je nakon sastanka rekao da će njegova stranka Alijansa za budućnost Kosova imati pet predstavnika u novoj vladi.

Potpredsednik vlade biće Besnik Tahiri, ministarstvo spoljnih poslova vodiće Meljiza Haradinaj, ministarstvo pravde Seljim Seljimi, dok će Bljerim Kući biti na čelu ministarstva za ekonomski razvoj, a Ram Ljikaj ministarstva prosvete.

Haradinaj je rekao da su svi detalji sporazuma dogovoreni i da su spremni za sednicu skupštine koja bi mogla da bude održana sutra ili neki drugi dan.

- Koliko znam svi aspekti vladajuće koalicije su zaključeni. Sve je spremno za sednicu sutra ili neki drugi dan - rekao je Haradinaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.