Premijer Srbije: Borićemo se svim srcem za svetinje na Kosovu!

NIŠTA JOŠ NIJE GOTOVO

Premijer Srbije: Borićemo se svim srcem za svetinje na Kosovu!

Predsednik Vlade danas je izjavio da Srbija neće tek tako odustati od svoje kulturne baštine
Objavljeno: 14:46h

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da šanse Srbije na Izvršnom savetu Uneska, gde se odlučuje da li će Kosovo biti primljeno u tu organizaciju, nisu velike. Hoće li nam uzeti svetinje na Kosovu? Počela sednica u UNESKO - Moja poruka njima je da mi jesmo mala zemlja, ali ćemo se za Generalnu konferenciju boriti. Borićemo se svim srcem, snagom, pravom i pravdom da odbranimo ono što pripada Srbiji i Srbima i srpskoj crkvi. Da odbranimo istinu. Nikome ništa ne otimamo, ne krademo. Ni Turci to vekovima nisu uspeli da otmu. Pa neka izvole. Videćemo - rekao je Vučić. On je rekao da šanse Srbije na Generalnoj konferenciji nisu velike ali da ih ima.

- Borićemo se do poslednje kapi znoja. Nećemo kriti svoje razočaranje ponašanjem naših velikih prijatelja. Time sam sve rekao - kazao je Vučić. Izvršni savet Uneska usvojio je danas dnevni red na kojem se nalazi i predlog preporuke za prijem Kosova u članstvo te organizacije. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će verovatno sutra ići u Brisel na sastanak sa premijerom Kosova Isom Mustafom i visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini kako ne bi ostavio prostor spekulacijama da Srbija ne želi da učestvuje u razgovorima.
- Nama nije problem da razgovaramo sa bilo kim, problem su pojedina rešenja. Sutra razgovoramo o onome o čemu bi trebalo da nastavimo razgovore i dijalog sa kosovskim Albancima. Nije direktno vezano za pregovaračku platformu za poglavlje 35 u pregovorima sa EU - rekao je Vučić u Jagodini na otvaranju italijanske fabrike Vibak. Prema njegovim rečima, o toj platformi trebalo bi da se razgovara sa Federikom Mogerini, verovatno sa Nemcima, Amerikancima, sa onima koji su na različite načine uticali i još će uticati kakav će biti konačan predlog za pregovaračku platformu. (Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.