GRENEL PRESEKAO KURTIJA U MOMENTU: Nije bilo govora o ovome, to je apsolutna neistina!
Ričard Grenel, Foto: AP

grenel oštar

GRENEL PRESEKAO KURTIJA U MOMENTU: Nije bilo govora o ovome, to je apsolutna neistina!

Apsolutno nije bilo govora o razmeni teritorija, ističe Grenel

Objavljeno:

Specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, ponovo je danas negirao da je bilo razgovora o razmeni teritorija.

- Apsolutno nije bilo govora o razmeni teritorija, i o tome niko drugi nije razgovarao u mom prisustvu. To smo rekli mnogo puta - napisao je Grenel na svom Tviteru.

Grenel je na taj način reagovao na video konferenciju o međunarodnim medijima, koju je organizovao bečki "PrešeClub Concordia", na kojoj je rečeno da su razgovori o razmeni teritorija počeli tokom mandata Federike Mogerini, kao i da je tu ideju preuzeo Grenel i nastavio da vrši pritisak na blok Aljbina Kurtija da to prihvati.

Kurti je rekao da su pregovori o razmeni teritorija počeli tokom mandata bivše šefice evropske diplomatije Federike Mogerini i da je Grenel preuzeo tu ideju i nastavio da vrši pritisak na Kurtijevu koaliciju da je prihvati.

Analitičar Jasmin Mujanović, na čiji je tvit reagovao Grenel, preneo je današnje Kurtijeve reči da su pregovori o razmeni teritorija vodjeni direktno izmedju kabineta predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.

"Kurti nam je upravo rekao kako su takoreći od njegovog stupanja na dužnost premijera on i njegovi koalicioni partneri (Demokratski savez Kosova) odmah bili izloženi pritisku Grenela da ukinu takse protiv Srbije. Kurti je dodao da je pad njegove vlade bio istinski 'državni udar' u koji je blisko bio umešan ambasador Grenel. Kaže da Grenel želi što skoriji dogovor sa Srbijom koji će uključiti razmenu teritorija", napisao je Mujanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.