VEOMA OŠTRA PORUKA IZ BRISELA ZA PRIŠTINU: Lajčak im je SVE REKAO
Lajčak veruje u budućnost dijaloga, Foto: Youtube printscreen/OSCE

izvestilac

VEOMA OŠTRA PORUKA IZ BRISELA ZA PRIŠTINU: Lajčak im je SVE REKAO

Lajčak je na Tviteru poručio da pozdravlja izjavu šefova misija na Kosovu i da su inicijative za regionalnu saradnju veoma važne u rešavanju dananjih izazova

Objavljeno: 08:14h

Specijalni izvestilac EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, pozdravio je zajedničko saopštenje šefova diplomatskih misija i predstavnika UN na Kosovu, u kojem pozivaju privremene prištinske vlasti da podrže međunarodne napore za ublažavanje društveno-ekonomskog uticaja korona virusa i da se suzdrže od politizacije međunarodne pomoći.

Lajčak je na Tviteru poručio da pozdravlja izjavu šefova misija na Kosovu i da su inicijative za regionalnu saradnju veoma važne u rešavanju današnjih izazova.

Šefica Kancelarije EU u Prištini Natalija Apostolova, šefovi misija EU, ambasadori Velike Britanije, Švajcarske i Norveške, šef Euleksa i koordinatori UN za razvoj pozvali su u nedelju političke lidere na Kosovu da podrže međunarodne napore za ublažavanje društveno-ekonomskog uticaja korona virusa i da se suzdrže od politizacije međunarodne pomoći.

Ova reakcija usledila je posle nakon mnogih kritika na račun kosovske vlade zbog prihvatanja pomoći koju je Srbija uputila institutu za javno zdravlje u Prištini u vidu 1.000 testova na korona virus, preneo je ranije Kosovo onlajn.

U saopštenju, Apostolova i drugi ambasadori poručili su da politika mora da bude ostavljena po strani kako bi svi građani u vreme pandemije dobili potrebnu medicinsku pomoć.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.