TAJNI SPORAZUM O KOSOVU? Lajčaka su upitali za ovo, njegov odgovor je baš JASAN!
Miroslav Lajčak, Foto: Youtube printscreen

samo spekulacije

TAJNI SPORAZUM O KOSOVU? Lajčaka su upitali za ovo, njegov odgovor je baš JASAN!

On je gostujući na prištinskoj Tv Klan rekao da su sumnje o postojanju takvog sporazuma spekulacije

Objavljeno: 10:00h

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da nikada nije čuo da je spreman tajni sporazum o Kosovu, istakvši da je kvalitet sporazuma važniji od roka za njegovo postizanje.

On je gostujući na prištinskoj Tv Klan rekao da su sumnje o postojanju takvog sporazuma spekulacije.

"Ne želim da nagađam, nikad to ne radim. Nisam video takav sporazum i niko mi nije rekao da postoji takav sporazum. Radim sa činjenicama, pred nama je jasan dnevni red, imamo dijalog, znamo koji nam je cilj, pa spekulacije prepuštam drugima", rekao je Lajčak, a prenosi RTS.

Lajčak je rekao da je u prvim mesecima sledeće godine realno očekivati sporazum, ali je naglasio da je od roka važniji njegov sadržaj.

"Realno je očekivati konačan sporazum, realno je očekivati dobar sporazum, sporazum koji će pomoći i Kosovu i Srbiji na putu ka EU, dobar sporazum za region, sporazum koji će poboljšati život građana na Kosovu. Nije bitno da li se to događa u februaru, martu ili aprilu. Ono što je bitno je njegov kvalitet", rekao je Lajčak.

Upitan da li će biti "mera Evropske unije protiv Beograda, zbog kampanje protiv priznavanja nezavisnosti Kosova", Lajčak je rekao da je "Evropska unija jasno stavila do znanja da očekuje da se obe strane uzdrže od bilo koje aktivnosti koja ima potencijal pogoršavanja atmosfere".

"Želimo da stvorimo povoljnu atmosferu za pozitivan ishod dijaloga i to su naša očekivanja", podvukao je Lajčak.

Bonus video:

(Esperso.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.