DVE OPŠTINE SU POD KARANTINOM: Odluka je ovog momenta stupila na snagu!
Severna Mitrovica / Ilustarcija, Foto: Nebojša Mandić

NAREĐENO

DVE OPŠTINE SU POD KARANTINOM: Odluka je ovog momenta stupila na snagu!

Uvođenje karantina znači da nijedan građanin ne može da napusti ili da uđe na to područje, osim u slučaju medicinske potrebe, proizvodnje, prodaje i snabdevanja najosnovnijim namirnicama

Objavljeno:

Severna Mitrovica i Zvečan proglašeni su danas teritorijama pod karantinom, odlučeno je na sednici kriznih štabova te dve opštine, a kako je izjavio gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, odluka o uvođenju karantina je stupila na snagu danas od 18.00 časova.

Uvođenje karantina znači da nijedan građanin ne može da napusti ili da uđe na to područje, osim u slučaju medicinske potrebe, proizvodnje, prodaje i snabdevanja najosnovnijim namirnicama, prenose mediji.

- Na osnovu predloga epidemiologa nadležnih zdravstvenih institucija, Instituta za javno zdravlje i Ministarstva zdravlja, a zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom u našoj opštini i Opštini Zvečan i u cilju zaštite naših građana, imajući u vidu specifičan položaj naših opština dužni smo da Zvečan i Severnu Mitrovicu proglasimo teritorijom koja je pod karantinom - naveo je Rakić.

Dodao je da će slobodno kretanje biti omogućeno rukovodstvu i osnovnom administrativnom osoblju iz sektora kao što su zdravstvo, bezbednost i administracija opštine, i krizni štab sa potrebnim službama.

On je rekao da je kretanje omogućeno i za ekonomske operatere u svrhu osiguranja lanca snabdevanja osnovnim sredstvima građana i institucija.

Podsetio je da su zabranjeni i otvoreni i zatvoreni skupovi u svim sredinama - privatnim i javnim, osim kada je to neophodno za obavljanje radnih zadataka prevencije i suzbijanje pandemije, gde je dopuštena socijalna distanca od dva metra.

- Osobe za koje se potvrdi da su pozitivne na korona virus biće upućivane u privremeni smeštaj, odnosno Studentski centar u Severnoj Mitrovici, dok će se za specifične slučajeve preduzeti dodatne mere - rekao je Rakić.

Na Kosovu i Metohiji su do sada potvrđena 144 slučaja korona virusa, a dve osobe su preminule.

U srpskim sredinama zabeleženo je 18 slučajeva, a jedna osoba je preminula.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.