KURTI UKIDA TAKSE VEČERAS SRBIJI: Međutim, postoji jedna nova stvar
Premijer Kosova u ostavci saopštiće važnu odluku, Foto: Printscreen

premijer u ostavci

KURTI UKIDA TAKSE VEČERAS SRBIJI: Međutim, postoji jedna nova stvar

Kurti je na konferenciji za medije istakao da se mera reciprociteta, odnosi se samo za Srbiju

Objavljeno:

Vršilac dužnosti premijera tzv. Kosova Aljbin Kurti najavio je na konferenciji za štampu da će porez na srpske proizvode biti potpuno ukinut i zamenjen reciprocitetom. Odluka će stupiti na snagu danas pre ponoći i ostaće do 15. juna kada će biti doneta procena o tome kako je sprovedena.

Kurti je na konferenciji za medije istakao da se mera reciprociteta, odnosi se samo za Srbiju, a za Bosnu se taksa ukida u celosti. Za meru reciprociteta rekao je da je doneta u skladu sa sporazumom CEFTA i evropskim trgovinskim praksama.

- Vlada je na sastanku i donosi se veoma važna odluka, koja se odnosi na postepenu primenu reciprociteta kao principa u odnosima sa Srbijom. U trgovinskim odnosima sa Srbijom oznake koje se koriste u sledećim dokumentima biće u skladu sa Ustavom Kosova i važećim zakonima. Fitosanitarni sertifikati i prateća dokumentacija za hranu i neprehrambene proizvode biljnog i neživotinjskog porekla koji podležu graničnoj kontroli, i drugo, veterinarska uverenja i prateću dokumentaciju za hranu i neprehrambene proizvode koji podležu graničnoj veterinarskoj kontroli - naglasio je Kurti.

Prema njegovim rečima, odluku koju večeras donosi vlada sprovode Granična policija, Carina, KVFA, Agencija za medicinske proizvode i opremu i druge odgovorne institucije.

- Dakle, donosimo odluku koja stupa na snagu odmah nakon potpisivanja - poručio je Kurti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kosovo Online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.