JOŠ 4 OSOBE ZARAŽENE NA KOSOVU: Broj inficiranih koronom postaje zabrinjavajući
Kosovo, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ, Ilustracija

veliki problem

JOŠ 4 OSOBE ZARAŽENE NA KOSOVU: Broj inficiranih koronom postaje zabrinjavajući

"Od 8. februara 2020. do 21. marta 2020, u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju NIJZ testirano je ukupno 447 uzoraka na virus SARS-CoV-2, a pozitivno je bilo ukupno 28"

Objavljeno:

Na Kosovu su otkrivene još četiri zaražene osobe korona virusom, čime je ukupan broj inficiranih povećan na 28, saopštio je Nacionalni institut javnog zdravlja Kosova.

Od tog broja jedan slučaj je 38 godišnja ženska osoba koja je došla iz Nemačke i ima prebivalište u selu Bibaj u opštini Uroševac.

Tri druga pozitivna slučaju su kontakti ranije zaraženih korona virusom, i to žene starosti 50 i 29 godina iz Prištine, dok je treći u Djakovici, star 40 godina.

U saopštenju se kaže da su identifikovani svi kontakti do sada obolelih od kovid-19.

"Od 8. februara 2020. do 21. marta 2020, u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju NIJZ testirano je ukupno 447 uzoraka na virus SARS-CoV-2, a pozitivno je bilo ukupno 28", rečeno je u saopštenju.

Istovremeno se navodi da je od 1. februara 2020. do 21. marta na medjunarodnog aerodromu u Prištini i na graničnim prelazima pregledano ukupno 15.775 putnika.

Premijer Kosova Aljbin Kurti i ministar zdravlja Arben Vitia su i danas na konferenciji za medije pozvali gradjane Kosova da se pridržavaju preporuka i zahteva Ministarstva zdravlja i Nacionalnog instituta za javno zdravstvo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.