OGLASIO SE I POZNATI INFEKTOLOG SA KOSOVA: Krasnići rekao kakva je tamo SITUACIJA SA KORONOM
Doktor je govorio o stanju pacijenata, Foto: Youtube printscreen

presek stanja na kosovu

OGLASIO SE I POZNATI INFEKTOLOG SA KOSOVA: Krasnići rekao kakva je tamo SITUACIJA SA KORONOM

Vlada Kosova je pre nekoliko dana proglasila vanrednu situaciju u javnom zdravstvu

Objavljeno:

Infektolog Infektivne klinike Kliničko bolničkog centra Kosova Valjbon Krasnići izjavio je danas da je stanje zaraženih koji su smešteni na klinici stabilno. Krasnići je rekao da su izuzev osobe stare 77 godina iz sela Stubla u opštini Vitina koji povremeno ima potrebe za kiseonikom svi drugi pacijenti u stabilnom stanju.

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova (NIJZ) potvrdio je sinoć da je otkrivena još jedna osoba zaražena korona virusom, čime je broj zaraženih povečan na 21.

"Pozitivan slučaj je otkriven u selu Janjeve u opštini Ljipjan, radi se o muškarcu starom 46 godina koji se 11. marta avionom vratio iz Berlina", navedeno je u saopštenju NIJZ.

U saopštenju piše i da je na medjunarodnom aerodromu "Adem Jašari" i na kopnenim graničnim prelazima od 1. februara do 19. marta pregledano ukupno 14.442 putnika.

Vlada Kosova je pre nekoliko dana proglasila vanrednu situaciju u javnom zdravstvu, dok je juče i Ministarstvo unutrašnjih poslova aktiviralo Nacionalni plan reagovanja u kojem je utvrdjeno kako će vlada zaštititi gradjane, robu i životnu sredinu zemlje, kaže se u saopštenju.

Plan obuhvata sve vrste rizika, strukturu i mehanizme za preduzimanje mera na nacionalnom nivou i operativnu koordinaciju.

Aktiviranjem plana, ministar MUP-a će preuzeti ulogu vladinog koordinatora sa lokalnim upravljanjem incidentima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.