Kurti se izvinjava zbog odlaganja delimičnog ukidanja takse
Aljbin Kurti, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

ništa od toga za sad

Kurti se izvinjava zbog odlaganja delimičnog ukidanja takse

- Danas, 15. marta 2020. godine je trebalo da bude ukinuta taksa od sto odsto za sirovinu koja se uvozi iz Srbije. To se neće dogoditi jer moj stav iznet 26. februara 2020. u medjuvremenu nije postao odluka

Objavljeno: 15.03.2020. 11:52h

Premijer Kosova Aljbin Kurti je danas na fejsbuku zatražio izvinjenje od gradjana Kosova jer nije počeo sa primenom mere delimičnog i postepenog ukidanja takse i zbog činjenice da na sinoćnoj sednici Skupštine Kosova nije pridržao odluke Vlade Kosova o prevenciji mera protiv korona virusa.

"Danas, 15 marta 2020. godine je trebalo da bude ukinuta taksa od sto odsto za sirovinu koja se uvozi iz Srbije. To se neće dogoditi jer moj stav iznet 26. februara 2020. u medjuvremenu nije postao odluka. Žao mi je zbog toga. Još uvek nisam uspeo da ubedim koalicionog partnera, Demokratski savez Kosova (DSK) u ono u što sam sam ubedjen - da je postepena zamena takse sa reciprocitetom najbolji, najpravičniji i najkorisniji način", napisao je Kurti na fejsbuku.

Drugo izvinjenje se odnosi na nepridržavanje odluke vlade Kosova o udaljenosti od najmanje jednog metra izmedju osoba na javnim mestima, odnosno činjenice da se toga nije mogao pridržavati na sinoćnoj sednici Skupštine Kosova.

"Sa mojim zamenicima sam bio bliže od toga i žao mi je zbog toga", kaže Kurti.

Bonus video:

(Espreso.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media