BOREL UDARIO NA KURTIJA ZBOG SRBIJE: Posle ove poruke ništa više neće biti isto
Borelov stav je nedvosmislen, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

pritisak na kosovske vlasti

BOREL UDARIO NA KURTIJA ZBOG SRBIJE: Posle ove poruke ništa više neće biti isto

Borelj je naveo da se u potpunosti slaže sa Kurtijem da prethodni sporazumi Beograda i Prištine i neispunjene obaveze moraju da budu sprovedene u potopunosti

Objavljeno:

Šef evropske diplomatije, Žozep Borel, poručio je premijeru privremenih prištinski institucija, Aljbinu Kurtiju, da je nastavak razgovora o dijalogu neophodan i hitan i da zahteva potpuno ukidanje taksi.

U pismu Kurtiju, Borel kaže da očekuje da će i Beograd dati svoj doprinos na obnavljanju tog procesa.

Podsetio je da je ranije podržao nameru Kurtija o postepenom ukidanju taksi, kao dobar prvi korak, ali sada ističe:

"Potrebno nam je potpuno ukidanje taksi".

Borel je naveo da se u potpunosti slaže sa Kurtijem da prethodni sporazumi Beograda i Prištine i neispunjene obaveze moraju da budu sprovedene u potopunosti.

"Srbija, kao i Kosovo, mora da ispuni svoje obaveze u sprovođenju tih sporazuma", naveo je šef evropske diplomatije u pismu koje je u celosti objavila RTK na albanskom jeziku.

Borelj je potvrdio da je zvanično predložio državama članicama da Miroslav Lajčak bude imenovan za specijalnog predstavnika EU za dijalog i Zapadni Balkan.

"Sa svoje strane obećavam da ću ostati tesno uključen u ovaj proces i dati sve od sebe da brzo i efikasno krenemo napred. I Kosovo i Srbija, širi region i sama EU na kraju bi imali koristi od pozitivnog ishoda", naveo je Borelj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.