KURTI NAKON ODLUKE O TAKSAMA OBJAVIO SLEDEĆE: Srbija je na ove reči ostala NEMA!
Aljbin Kurti, Foto: Youtube printscreen/Svet na dlanu

sporazumi ne vrede

KURTI NAKON ODLUKE O TAKSAMA OBJAVIO SLEDEĆE: Srbija je na ove reči ostala NEMA!

Sporazumi koji se zasnivaju na pritisku i pretnjama nisu tako dobri, kaže Kurti

Objavljeno:

Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti naveo je, u autorskom tekstu za Frankfurter algemajne cajtun (FAZ), da sporazumi koji se postižu pod pritiskom i zastrašivanjem ništa ne vrede.

"Sporazumi koji se zasnivaju na pritisku i pretnjama nisu tako dobri, kao pisma na koja stavljamo svoje potpise", napisao je Kurti.

Ovaj citat iz Kurtijev autorskog teksta objavio je na svom fejsbuk profilu novinar FAZ-a, Majkl Martens, uz napomenu da će tekst premijera privremenih prištinskih institucija biti objavljen u današnjem pisanom izdanju lista.

Martens Kurtijevo mišljenje tumači kao "prijateljsko podsećanje" upućeno predsedniku Donaldu Trampu i njegovom specijalnom izaslaniku za dijalog, Ričardu Grenelu.

Autorski tekst za FAZ usledio je, napominje, nakon polemike sa Grenelom na društvenim mrežama u vezi sa ukidanjem taksi na srpske i proizvode iz BiH. Kurti je odlučio da takse ukine postupno i uslovno, a Grenel, odnosno SAD, insistiraju da takse treba ukinuti odmah i bezuslovno. Grenel je upozorio Kurtija da je sve drugo ozbiljna greška Prištine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.