VUČIĆ IZ AMERIKE NOSI VEOMA JAKU PORUKU: Zbog jedne stvari rekao je da ima razloga za OPTIMIZAM!
Vučić i Majk Pompeo, Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

vučićeva poseta americi

VUČIĆ IZ AMERIKE NOSI VEOMA JAKU PORUKU: Zbog jedne stvari rekao je da ima razloga za OPTIMIZAM!

Vučić je rekao i da Srbiju u Americi sada gledaju drugacijim ocima nego pre nekoliko godina ili decenija i da je to neuporedivo.

Objavljeno: 08:02h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se tokom dvodnevne posete Vašingtonu imao veliki broj sastanaka i da je razgovarao sa svima koji o nama odlučuju od Majka Pompea, Roberta OBrajana do Ričarda Grenela.

"Niko od njih ne želi od male Srbije da pravi makar i malog neprijatelja, već žele da sa nama sarađuju, a naše je da to iskoritstimo", istakao je Vučić za RTS.

On je dodao i da je veoma zadovoljan što je video i veći interes SAD da investiraju u našu zemlju i u region.

"Pun sam optimizma po pitanju daljeg razvoja naših ekonomskih odnosa, zbog više američkih investicija", rekao je Vucić, ali je dodao i da to neće biti lako zbog odnosa Beograda i Prištine.

Vučić je rekao i da Srbiju u Americi sada gledaju drugačijim ocima nego pre nekoliko godina ili decenija i da je to neuporedivo.

"Mi moramo da razumemo koje je naše mesto u svetu, kolika nam je snaga ekonomije, da dobro postavimo svoje ciljeve i ne pravimo velike greske kao sto smo to ranije cinili, da čuvamo decu i da brinemo o budućnosti", rekao je Vucičh.

On je poručio i da to nije moguće bez prijateljskog odnosa Amerike prema Srbiji i bez toga da imamo Ameriku na svojoj strani.

Predsednik je rekao da je Srbija suviše mala u odnosu na Ameriku, ali da je zadovoljan trudom i angažmanom koji smo pokazali u Vašingtonu.

Vučić je podsetio da se sastao i sa Tedom Kruzom jednim od, kako je naveo, najvažnijih senatora u Americi, republikancem iz Tekasa.

"On je primetio ono što sam govorio na AIPAC-u. Bilo je mnogo važno to što smo juče uradili", naglasio je predsednik.

Istakao je da se susreo i sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.