OSUMNJIČENI ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA OSTAJU IZA REŠETAKA: Hteli su da plate slobodu
Pravda je spora ali dostižna, Foto: AP

oliver ivanović

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA OSTAJU IZA REŠETAKA: Hteli su da plate slobodu

Rošić i Spasojević uhapšeni su 23. novembra 2018. godine u Severnoj Mitrovici i nalaze sa na optužnici sa još četvoro Srba

Objavljeno:

Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću, koji se terete za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, produžen je pritvor za još dva meseca, odlučio je Specijalni sud u Prištini.

Kako je ocenio advokat Rošića Mahmut Haljimi za portal Kosovo online to rešenje o produženju pritvora, kao i sva prethodna, doneto je bez valjanih dokaza.

"Više puta do sada, predočio sam sudu da protiv mog klijenta ne postoji ni jedan dokaz zbog kojeg bi ovoliko dugo trebao da bude u pritvoru. Ponovio sam da ceduljica koja je navodno nađena kod pokojnog Olivera Ivanovića, sa registarskim brojem Rošićevih kola, nije validan dokaz, jer je brat Olivera Ivanovića rekao da to nije Oliverov rukopis", rekao je Haljimi.

On je dodao i da odluka o produženju pritvora Rošiću nije dostavljena na njegovom maternjem jeziku čime je prekršen Ustav, kao i Zakon o krivičnom postupku i Konvencija o ljudskim pravima.

Na pripremnom ročištu koje je u Prištini održano 11. februara, Haljimi je predložio sudu da se Marko Rošić pusti da se brani sa slobode uz kauciju od 15.000 evra koju bi uplatila Rošićeva porodica, ali je taj predlog odbijen uz konstataciju da je ponuđeni iznos nedovoljan.

Rošić i Spasojević uhapšeni su 23. novembra 2018. godine u Severnoj Mitrovici i nalaze sa na optužnici sa još četvoro Srba, osumnjičenim za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.