NOVI SKANDALOZNI PODACI O MENTALNOM ZDRAVLJU POLICIJE NA KOSOVU: Stanje je prilično aralmantno!
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

povod za rigoroznije jontrole

NOVI SKANDALOZNI PODACI O MENTALNOM ZDRAVLJU POLICIJE NA KOSOVU: Stanje je prilično aralmantno!

Mnogo službenih lica u Policija Kosova ima psihičke smetnje

Objavljeno:

Prema službenim informacijama u Policiji Kosova teške zdravstvene probleme ima 120 uniformisanih i drugih zaposlenih, saopštila je Glavna direkcija Policije.

Povod za ovo saopštenje su informacije objavljene pošto je jedna pripadnica policije zbog psihičkih problema koje je imala i od čega se lečila, u utorak u Gnjilanu ubila roditelje, dvojicu braće i izvršila samoubistvo.

"PK putem Direkcije zdravstvenih usluga u svom sastavu sa prioritetom tretira ove slučajeve i podržava ih u skladu sa nadležnim uredbama", kaže se u saopštenju.

Glavna direkcija Policije je navela da se na osnovu lekarskog tretmana i rezultata i zdravstvenog stanja donose preporuke za prelazak zaposlenih na lakše poslove, sa skraćenim radnim vremenom, uz oslobadjanje od teških fizičkih aktivnosti, utvrdjivanje sposobnosti za rad, odmor i bolovanje, rad u samo u jednoj smeni i druge mere.

Tako je sada 20 pripadnika policije "oslobodjeno službenog oružja" zbog psiholoških problema, a od toga su četiri na bolovanju, kao "posebni zdravstveni slučajevi".

Periodičnim psihološkim testovima se podvrgavaju samo pripadnici Specijalnih jedinica, ; saopštila je Glavna direkcija Policije i navela da je ;2019. godine bilo 529 takvih testova, dok druge jedinice nemaju periodične preglede, već se pregledi obavljaju na lični zahtev ili na predlog starešina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.