VLJORA ČITAKU DOBIJA OTKAZ! Ako je ovo tačno ona mora da leti
Vljora Čitaku, Foto: Printscreen

NEVOLJE

VLJORA ČITAKU DOBIJA OTKAZ! Ako je ovo tačno ona mora da leti

Poslanica Samoopredeljenja u skupštini Kosova izjavila da bi Vljora Čitaku, ako je istina da Jamajka nije priznala tzv. Kosovo, trebalo da bude otpuštena

Objavljeno:

Kosovski predsednik Hašim Tači je u četvrtak objavio na društvenim mrežama da je obavešten od kosovske ambasadorke Vljore Čitaku da je Jamajka priznala Kosovo kao suvereno i nezavisno.

Usledile su čestitke i izražavanje zahvalnosti, ali je već danas ta vest preokrenuta, odnosno ministarka spoljnih poslova Jamajke je, retvitujući Tačijev tvit, navela da Jamjka nikada nije priznala nezavisnost Kosova.

Poslanica Samoopredeljenja u Skupštini Kosova Fitore Pacoli, stoga, smatra da bi, ako je to istina, Vljora Čitaku - ambasadorka tzv. Kosova u SAD, trebalo odmah da podnese ostavku, prenela je prištinska Koha ditore.

Ona je istakla i da bi zbog takvih situacija trebalo da se "prečešljaju" kosovski ambasadori.

"Kosovu sada trebaju kompetentni, profesionalni i odgovorni ambasadori, zbog dobrobit države. Nisu nam potrebmi ambasadori koji donose lažne informacije. Ako je vest o priznavanju Kosova od strane Jamajke zaista lažna, ambasador Čitaku trebalo bi odmah da bude otpuštena", napisala je Fitore Pacoli na svom fejsbuk nalogu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.