PRAVA ALBANACA MORAJU SE UKLJUČITI, SRBIJA I OVO MORA DA ZNA: Američki političar poslao STRAŠNU PORUKU
Engel o odnosima Beograda i Prištine, Foto: AP

odnosi beograda i prištine

PRAVA ALBANACA MORAJU SE UKLJUČITI, SRBIJA I OVO MORA DA ZNA: Američki političar poslao STRAŠNU PORUKU

Iako budućnost razgovora o normalizaciji između Beograda i Prištine ostaje nejasna, neophodno je da bilo koji konačni sporazum uzme u obzir prava etničkih Albanaca i mogućnosti ekonomskog napretka u Preševskoj dolini- piše u pismu Engela

Objavljeno:

Predsedavajući spoljnopolitičkog odbora Predstavničkog doma američkog Kongresa, Eliot Engel, smatra da konačni sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i sporazum treba da uključi i prava Albanaca u tzv. Preševskoj dolini.

Engel je to poručio u pismu gradonačelniku Preševa, Chiprimu Arifiju, kojim ga je pozvao na dođe u Vašington, kako bi o tome razgovarali.

"Iako budućnost razgovora o normalizaciji između Beograda i Prištine ostaje nejasna, neophodno je da bilo koji konačni sporazum uzme u obzir prava etničkih Albanaca i mogućnosti ekonomskog napretka u Preševskoj dolini", piše u pismu Engela, koje je Arifi objavio na svom fejsbuk profilu.

Arifi je napisao i da će se odazvati pozivu Engela i da će u Vašingtonu razgovarati o pojedinačnim i kolektivnim pravima Albanaca u tri opštine juga centralne Srbije - Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.