KURTI UKIDA TAKSE SRBIJI: Otkriven plan novog vladara Kosova, tek nam se sprema PAKAO!
Aljbin Kurti, Foto: Printscreen

NAJAVIO

KURTI UKIDA TAKSE SRBIJI: Otkriven plan novog vladara Kosova, tek nam se sprema PAKAO!

Novi premijer lažne države Kosova je, kako navodi, karijeru počeo da gradi na protestima u Prištini

Objavljeno:

Novi premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti će ukinuti takse i to će prikazati, ne kao ustupak Srbiji, nego Americi, ocenio je danas dugogodišnji izveštač sa Kosova i bivši šef vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.

- Ove dosadašnje izjave i uslovljavanje Srbije za nastavak dijaloga je marketing, spin koje Kurti juče i danas koristi da bi dobio malo širu podršku. On će ukinuti takse i to će prikazati kao uslugu Americi, ali će ih ukinuti iz praktičnih razloga, jer ljudi plaćaju 30 odsto skuplje namirnice nego ranije - kazao je Mihajlović.

Ukidanje takse je, dodaje Mihajlović, racionalna odluka.

- Kurti nije neracionalan čovek, on, jeste, ima velikoalbanske fantazije, i to mu zameraju, ali će on promeniti taj kurs. On je, kako su ga opisali u medijima, skroman, pošten i opasan covek. Opasan po svoje političke protivnike, a njegov prvi politički protivnik je Hašim Tači. Kurti je proveo više vremena u Tačijevom zatvoru nego u srpskim zatvorima - izjavio je Mihajlović.

Novi premijer lažne države Kosova je, kako navodi, karijeru počeo da gradi na protestima u Prištini.

- Njegov mentor je bio Adem Demaći, kosovski Mendela. On je od njega napravio buntovnika, koji danas i kada je postao premijer, živi u svom skromnom stanu, nije bogat. On je bio u zatvoru u Srbiji zbog političkih ideja, u Nišu i Požarevcu, a posle 5. oktobra 2000, Vlada Vojislava Koštunice je oslobodila njega i 260 Albanaca. Kada se vratio na Kosovo, vodio je neku emisiju i došao je pod udar Tačijeve vlasti kada je pitao ko je ubijao Srbe na Kosovu. Dakle, nesumljivo da Kurti ima oštar jezik - naveo je Mihajlović. - Nadam se da neće koristiti dijalog u Briselu isključivo da bi ostao na vlasti kao Tači. Mislim da će pokušati da popravi odnos s Beogradom.

On ipak, ne očekuje da će dijalog biti uskoro nastavljen, jer slede izbori u Srbiji, ali i u SAD.

- Mislim da je 2020. godina izgubljena za nastavak dijaloga - smatra Mihajlović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.