VJOSA OSMANI RUŠI KOALICIJU S KURTIJEM! Tražila je za sebe POZICIJE koje su joj OBEĆANE, izbio jeziv SKANDAL!
Kada je izborni proces završen, zvaničnici DSK su obećali da će Osmani moći da bira poziciju u budućim institucijama, Foto: Printscreen

koalicioni dogovori

VJOSA OSMANI RUŠI KOALICIJU S KURTIJEM! Tražila je za sebe POZICIJE koje su joj OBEĆANE, izbio jeziv SKANDAL!

Isa Mustafa je naginjao tome da mesto ministarstva unutrašnjih poslova i zamenika premijera bude dodeljeno Agimu Veljiuu

Objavljeno:

Kandidat za premijera iz redova DSK-a Vjosa Osmani sukobila se sa rukovodstvom stranke zbog podele resora u budućoj vladi, piše Gazeta Ekspres i navodi da je Osmani zahtevala mesto ministra unutrašnjih poslova i zamenika premijera te da neće prihvatiti mesto predsednika parlamenta.

Prištinski dnevnik ocenjuje da iako je izgledalo kako je pred sutrašnju sednici Skupštine Kosova sve dogovoreno, u popodnevnim satima došlo do sukoba unutar DSK.

Isa Mustafa je naginjao tome da mesto ministarstva unutrašnjih poslova i zamenika premijera bude dodeljeno Agimu Veljiuu, protiv čega je bila Osmani koja je popodne najavila da neće prihvatiti mesto predsednika parlamenta.

Kada je izborni proces završen, zvaničnici DSK su obećali da će Osmani moći da bira poziciju u budućim institucijama. Zbog nedavnih dešavanja, čini se da to obećanje nije ispunjeno.

Ostaje nejasno, navodi taj list, kako će ona reagovati sutra ili će stranka možda reagovati i promeniti poslednju odluku o imenovanjima.

DSK je na današnjem sastanku predsedništva odlučila da Avdulah Hoti postane potpredsednik vlade, Anton Ćuni nominovan je za ministra odbrane, Besian Mustafa za ministra poljoprivrede, Hikmete Bajrami za ministra obrazovanja, Vljora Dumoši je kandidat za ministra kulture, dok je Ljumir Abdidžiku predložen za ministra za infrastrukturu.

Lider pokreta "Samoopredjeljenje" Albin Kurti predložio je pre nekoliko dana imena ministara i drugog potpredsednika vlade.

On je saopštio da je za drugog potpredsednika vlade izabrao Hakija Abazija, za ministarku pravde, Kurti je objavio da su izabrali Aljbulenu Hadžiu.

Za mesto ministra inostranih poslova predložen je Bljerim Reka, koga bi trebalo da zameniti Glauk Konjufca, a za ministra finansija Besnik Bisljimi.

Kurti je predložio Rozetu Hajdari za ministra ekonomije, a Arben Vitia je kandidat za ministra zdravlja i sporta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kosovo Onlajn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.