PRIŠTINA DOBILA VLADU! Tači u PROBLEMU, ovaj ČOVEK će ga UNIŠTITI čim stupi na DUŽNOST!
Takođe vlada će imati, kako je utanačeno, 15 ministarstava od kojih će šest pripasti Samooopredeljenju, Foto: Printscreen

rešeno

PRIŠTINA DOBILA VLADU! Tači u PROBLEMU, ovaj ČOVEK će ga UNIŠTITI čim stupi na DUŽNOST!

Takođe je Samoopredeljenje dalo garancije DSK

Objavljeno: 01.02.2020. 18:17h

Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova postigli su danas dogovor o formiranju Vlade Kosova, saznaje Kosovo Onlajn, a po sporazumu vlada će imati 15 ministarstava.

Premijer će biti lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, a mesto predsednika parlamenta ta stranka prepustiće Demokratskom savezu Kosova.

Takođe je Samoopredeljenje dalo garancije DSK, pisano obećanje da će podržati njihovog kandidata za predsednika Kosova kada Hašimu Tačiju istekne mandat sledeće godine.

Takođe vlada će imati, kako je utanačeno, 15 ministarstava od kojih će šest pripasti Samooopredeljenju, šest DSK, dva će dati Srpska lista, što proizilazi iz ustavne obaveze ukoliko vlada ima više od 12 ministastava, dok će jedno ministarsko mesto biti iz stranaka manjina.

Na ovaj način, na samo dan pred istek zakonskog roka za mandatara Aljbina Kurtija, okončana je neizvesnost i Kosovo će u ponedeljak na sednici Skupštine ipak dobiti novu vladu.

Pregovori dve stranke trajali su skoro četiri meseca, koliko je prošlo od vanrednih izbora 6. oktobra prošle godine.

Bonus video:

(Espreso.rs/Kosovo Onlajn)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media