NA KOSOVU VLADA OPŠTI HAOS: Traži se ostavka PREDSEDNIKA SKUPŠTINE, tvrde da je u srodstvu sa TERORISTOM!
Traže ostavku, Foto: Beta/ Armenija Zajmi Besevic

NEVEROVATNO

NA KOSOVU VLADA OPŠTI HAOS: Traži se ostavka PREDSEDNIKA SKUPŠTINE, tvrde da je u srodstvu sa TERORISTOM!

Mora da sačuva demokratski karakter Skupštine Kosova.

Objavljeno: 28.01.2020. 20:20h
  • 3

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (DPK) Bedri Hamza je danas zatražio da predsednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca podnese ostavku zbog rodbinskih veza sa osuđenim u procesu protiv "Oka naroda" Kadrijem Ramabajom.


Ramabaja je s još sedam osoba osuđen na pet godina zatvora u sudskom procesu protiv, kako je ocenilo Specijalno tužilaštvo Kosova, terorističke organizacije "Oko naroda". Njih je sud osudio zbog "pripremanja terorističkih ili krivičnih dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Republike Kosovo".


"Onog trenutka kada su optužbe protiv Rambaje potvrđene, a on osuđen, postao je imperativ da PS reaguje i distancira se od te organizacije. Zato Glauk Konjufca mora hitno da podnese ostavku i sačuva demokratski karakter Skupštine Kosova", rekao je Hamza na konferenciji za medije u sedištvu DPK.
Hamza nije objasnio u kakvim je rodbinskim vezama Konjufca sa Ramabajom, ali se u Prištini zna da mu je Ramabaja teča.


Hamza je ocenio da je aktivnosti te organizacije "rezultat duge i intenzivne kampanje govora mržnje, kao i sistematske stigmatizacije državnih institucija i ličnosti i da je ona od strane PS prešla na organizovane akte nasilja: kamenovanje, bacanja "molotovljevih koktela", jaja, suzavca, do paljenja automobila, bacanja bombi na kuće i pucanja na najvažnije državne institucije", rekao je on.


Ostavku Konjufce su na konferencijama za medije i napisima na fejsbuku zatražili i drugi zvaničnici DPK, od predsednika Kadri Veseljija, generalnog sekretara Urana Ismailjia, poslanika i drugih članova predsedništva DPK.
Članovi organizacije "Oko naroda" su osuđen i zbog pokušaja ubistva Azema Vlasija. Na "spisku za likvidaciju" koji su oni, prema tužilaštvu, sačinili, bili su i najviši zvaničnici institucija Kosova od predsednika Hašima Tačija do javnih i kulturnih ličnosti za koje je organizacija smatrala da su izdali interese naroda Kosova.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije) 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media