AVIONSKA LINIJA BEOGRAD-PRIŠTINA?! Otkriveno kada će ovo da ZAŽIVI!
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, Foto: Marina Lopičić

posle 20 godina

AVIONSKA LINIJA BEOGRAD-PRIŠTINA?! Otkriveno kada će ovo da ZAŽIVI!

Potpisivanje pisma o namerama predstavljalo bi prvi simboličan korak u pravcu obnavljanja avio-linije između Beograda i Prištine posle 20 godina, kazao je Đurić

Objavljeno:

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić očekuje da će danas u Berlinu biti potpisano pismo o namerama između Ministarstva privrede Srbije i kompanije Lufthanza, koje bi omogućilo da se nakon 20 godina ponovo uspostavi avio linija između Beograda i Prištine.

Đurić je za RTS kazao da bi ta linija mogla da zaživi nakon ukidanja taksi na robu iz centralne Srbije i nastavka dijaloga, za šta je, takođe, preduslov da, kako kaže, anticivilizacijske takse budu ukinute.

Potpisivanje pisma o namerama predstavljalo bi prvi simboličan korak u pravcu obnavljanja avio-linije između Beograda i Prištine posle 20 godina, kazao je Đurić.

"Time bismo, osim 12 autobusa koji redovno povezuju Beograd i Prištinu, u budućnosti mogli da dobijemo i avio liniju, što bi glavni grad naše južne pokrajine učinilo bliže Beogradu", kazao je Đurić.

Direktor vladine Kancelarije dodaje da će vlasti u Beogradu o toj nameri zvanično obavestiti i Unmik i Kfor koji su, podseća, po Rezoluciji 1244 i Vojno-tehničkom sporazumu zaduženi za kontrolu i koordinaciju u ime Srbije u vazdušnom prostoru Srbije na KiM.

"Ova linija bi mogla da zaživi onog trenutka kada budu ukinute takse i kada dijalog bude nastavljen", kazao je Đurić i dodao da očekuje dobre vesti o tome danas iz Berlina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.