GALIJAŠEVIĆ: Olivera su ubili Albanci, NATO želi nestabilnost
Politicki analiticar i strucnjak za bezbednost i terorizam Dževad Galijašević, Foto: Pritnscreen

nema dilemu

GALIJAŠEVIĆ: Olivera su ubili Albanci, NATO želi nestabilnost

Prema njegovim rečima, Albanci su "ubijali svedoke svojh zločina u ratu" i to se dešavalo mesecima i godinama unazad 

Objavljeno: 17.01.2020. 15:01h

Politicki analiticar i strucnjak za bezbednost i terorizam Dževad Galijašević izjavio je danas da nema dilemu da su Oliver Ivanovića pre dve godine ubili Albanci te da optužnice koje su podnete u Prištini imaju za cilj da optuže Beograd, a istovremeno sakriju stvarne počinioce.

"Jasno je kome je bio problem Oliver Ivanović. Uhapsili su ga Albanci. Ta priča o tome kako je bio prihvatljiv i kako je radio na zajedništvu Srba i Albanaca na Kosovu, pa je to bio problem - besmislica je. Ivanovića su Albanci uhapsili, optužili za najgore zločine, držali ga više od tri godine u zatvoru. Na kraju je pred Apelacionim sudom dokazao svoju nevinost. I šta su Albanci posle toga uradili, nekoliko meseci posle toga ga ubili", kategoričan je Galijašević.

foto: Pritnscreen

Prema njegovim rečima, Albanci su "ubijali svedoke svojh zločina u ratu" i to se dešavalo mesecima i godinama unazad.

"Pa to samo Albanci rade. Koji je Haški svedok iz Srbije, a hiljade ih je bilo, ubijen. To Srbi ne rade, to rade Albanci. Rade sebi, rade svojim ljudima. Pre dva dana smo imali ubistvo jednog svedoka, pre pet dana smo imali ubistvo drugog svedoka, pre dve godine Olivera Ivanovića su ubili Albanci. Nemam tu nikakvu iluziju", kaže Galijašević za Kosovo onlajn.

Optužnice koje su podignute u Prištini, prema njegovom mišljenju, imaju za cilj da se optuži Srbija, da se optuži vlast Aleksandra Vučića, da se stvori propaganda koja, s jedne strane, prikriva stvarne izvršioce, a sa druge strane optužuje Srbiju.

On smatra da dalja situacija u vezi suđenja za ubistvo Ivanovića neće ići u dobrom pravcu.

"Ne može ići u dobrom pravcu ko god je pred prištinskim sudovima, to je kvazi država. Kosovo je prostor organizovanog kriminala. Jasno je da sve što rade Albanci ima pečat zapada, pečat NATO, ima njihovo odobrenje. NATO, u stvari, želi da Albanci i dalje budu remetilački faktor, kako bi se oni učvrščavali", smatra Galijašević.

On je podsetio da je Oliver Ivanović bio osuđen na devet goddina zatvora za zločine sa kojima, kako kaže, nije imao veze.

"Videli smo presuđen zatvor za nevinog i časnog čoveka i na kraju smo videli njegovo ubistvo. Nisu ga hapsili Srbi, hapsio ga je Haradinaj", konstatuje Galijašević.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media