PRELEPA KOSOVSKA POLITIČARKA OSNIVA NOVU PARTIJU: Levičari će biti ODUŠEVLJENI!
Pokušaćemo da pružimo nešto drugačije, Foto: Printscreen

noviteti

PRELEPA KOSOVSKA POLITIČARKA OSNIVA NOVU PARTIJU: Levičari će biti ODUŠEVLJENI!

U načelu sam već razgovarala sa gospodinom Kurtijem.

Objavljeno: 13:04h

Poslanica u Skupštini Kosova isred bošnjačke zajednice Duda Balje formirala je novu političku partiju pod nazivom Socijaldemokratska unija, a kako je istakla za Kosovo Onlajn, to je prva levičarska partija među manjinskim zajednicama na Kosovu.

Cilj naše partije je, kao i u svim socijaldemokratskim partijama, da se uspostavi jednakost među svim građanima jer smo mi u bošnjačkoj zajednici već napravili stalež jedan, dva i tri, ima onih koji su bogati i onih koji su manje bogati ali mi ćemo obratiti pažnju na radničku klasu, na one kojima je pomoć potrebna, na one koji su bez posla. Pokušaćemo da pružimo nešto drugačije, ima dosta ljudi koji stoje iza mene, znamo koji su nam ciljevi i tačno smo trasirali put”, kaže Balje za Kosovo Onlajn.

foto: Printscreen

Ona dodaje da novofrmirana Socijaldemokratska unija tačno zna sa kojim zahtevima će izaći ispred buduće vlade Kosova i napominje da prati razgovore između Samoopredeljenja i DSK za formiranje vladajuće koalicije.

foto: Printscreen

U načelu sam već razgovarala sa gospodinom Kurtijem. Ja nisam deo manjinske grupe koja je formirana i podržava Kurtija kao budućeg premijera jer u početku nisam mogla da se složim sa onim što je ponuđeno manjinama. To što je gospodin Kurti rekao da ćemo dobiti samo onoliko koliko nam po Ustavu pripada, to može da dobije neko ko je u opoziciji. Ja se nisam složila sa podelom centralnog kolača i tu u sam se u samom startu razišla sa Kurtijem”, kaže Balje.

foto: Printscreen

Ona napominje i da tek treba da donese odluku da li će se priključiti nekoj parlamentarnoj grupi u Skupštini Kosova ili će delovati samostalno ali ponavlja da će se boriti za interse bošnjačke zajednice.

foto: Printscreen

Balje je bila poslanica i u prethodnom sazivu Skupštine Kosova kao deo koalicije Bošnjačka demokratska stranka - VAKAT. Međutim, nakon izbora 6. oktobra, Balje je podnela ostavku sa svih mesta u stranci Bošnjačka demokratska stranka.

BONUS VIDEO:

SVESKA SA TARIFAMA, NOVČANICE, 176 TELEFONA I DROGA U STANOVIMA! MUP otkrio detalje hapšenja SEKS MAFIJE! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Kosovo Onlajn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.