ARNO GUJONU JE NAJVEĆA ŽELJA DA ODE NA KOSOVO: Njegovi aktivisti odneli pomoć Srbima, SLIKE ODANDE SU VRLO EMOTIVNE
Humanitarac Arno Gujon, Foto: Vladimir Šporčić, Solidarnost za Kosovo

humanost na delu

ARNO GUJONU JE NAJVEĆA ŽELJA DA ODE NA KOSOVO: Njegovi aktivisti odneli pomoć Srbima, SLIKE ODANDE SU VRLO EMOTIVNE

Arnou je 2018. godine zabranjen ulazak na teritoriju KiM

Objavljeno:

Humanitarac, osnivač organizacije "Solidarnost za Kosovo" Francuz Arno Gujon koji već godinama živi u Srbiji postao je najveći dobrotvor našeg naroda.

foto: Solidarnost za Kosovo

Arnou je 2018. godine zabranjen ulazak na KiM, kako su pripadnici prištinske vlasti tada objavile da on nema dozvolu za posetu. Uprkos tome, on ne odustaje od pomoći Srbima na Kosovu.

foto: Solidarnost za Kosovo

Naime, aktivisti njegove organizacije neretko posećuju ugrožene porodice na Kosovu i Metohiji, gde pomažu ljudima koji žive u teškim uslovima, deci kojoj nemaju srećno detinjstvo, bolesnima...

foto: Solidarnost za Kosovo

Ovog puta prešli su više od 2.000 kilometara kako bi došli do porodica koje žive u izolovanim selima, i tako meštanima ovog kraja pokazali da nisu sami.

- Naši volonteri su rano jutros stigli svojim kućama posle sedam intenzivnih dana provedenih na Kosovu i Metohiji. Završava se još jedan božićni konvoj, petnaesti po redu. Njihova srca su puna uspomena i utisaka. Nikad neće zaboraviti osmehe dece kad prvi put u životu otvore poklon i otkriju novu igračku, gostoprimstvo i tople reči odraslih kad saznaju da su volonteri prešli preko 2.000 kilometara kako bi ih posetili u njihovim izolovanim selima... Ono što su doživeli sa meštanima enklava i u manastirima ostaće zauvek urezano u njihovo pamćenje.

1 / 4 Foto: Solidarnost za Kosovo

- Želim ovde da se zahvalim svim volonterima ovogodišnjeg božićnog konvoja: Margo, Steren, Žan-Pjer, Tibo, Eduar, Luj, Nikoli i Mladenu, kao i našim domaćinima Ocu Srđanu, Milovanu, Paju i Slavku. Svako od njih je jedna karika u našem lancu solidarnosti koji traje već 15 godina! Na kraju želim i svima vama da se zahvalim. Hvala što ste nas pratili na društvenim mrežama, lajkovali, komentarisali i time nas podržavali u našoj misiji. Zajedno smo jači! - napisao je Arno na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.