Đurić i Udovičić poručili Kosovu: Ne sanjajte da ste članovi UEFA! (FOTO)

OTVORILA SE PANDORINA KUTIJA

Đurić i Udovičić poručili Kosovu: Ne sanjajte da ste članovi UEFA! (FOTO)

Danas je zgaženo pravo. Ova odluka je protivpravna i nelegalna, i borićemo se svim silama protiv nje, saglasni predsednik Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i ministar omladine i sporta
Objavljeno:
Fudbalski savez Srbije će tužiti Evropsku fudbalsku uniju Kosovo u članstvo, najavio je
Marko Đurić. Neverovatan rasplet: U ponedeljak se slavilo u Lesteru, u utorak u Prištini! (FOTO)
- Danas je zgaženo pravo. Ova odluka je protivpravna i nelegalna, i borićemo se svim silama protiv nje. Danas je uzdrman temelj fudbala, i ovo bi mogao da bude uvod Evropi. Imaju iluziju ako misle da ćemo ikada lažnu državu Kosovo - rekao je Đurić. UEFA ponizila Srbiju: Prekršili sopstveni Statut da bi primili Kosovo u članstvo!
UEFA je na Kongresu u Budimpešti primila Kosovo u članstvo, iako prethodno Statuta te organizacije koja bi omogućila prijem zemalja Ujedinjenih nacija.
Delije mu ovo neće oprostiti: Savićević glasao za prijem Kosova u UEFA! - Ne sanjajte da je borba prestala, ne sanjajte da ste član UEFA! - poručio je Đurić Kosovu i dodao da je odluka UEFA protivna statutu te organizacije.
- Odluka je doneta protivno statutu UEFA i to samo da bi se jedna zastava zabola. Poljuljan je temelj evropskog fudbala. Borićemo se dokle god postojimo
Po njegovim rečima, već su se javili savezi koji su glasali protiv prijema Kosova, a nezadovoljni odlukom UEFA.
- Oni su pokazali svest da separatisti za svoje ciljeve zloupotrebljavaju sport - rekao je Đurić. On je pohvalio borbu FSS-a u ovoj situaciji i najavio da će država pomoći
FSS-a, nastaviti rad. - Nastavićemo da pomažemo klubove. Mokra gora će dobiti stolice na stadionu Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić rekao je da se odluka UEFA krši sa svim principima.
- Ovom odlukom se uništavaju svi principi koje smo učili i za koje se UEFA zalagala. Nema mesta da se priča o ovoj temi. Pominjala su se deca i njihova budućnost i deca su se koristila kao štit opovrgnemo odluku UEFA. Fudbaleri i deca koja danas čitaju ovaj sistem - rekao je Udovičić. On je najavio razgovore na visokom nivou i da će se svi boriti protiv ove odluke i takmičenja pod okriljem UEFA.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.