HARADINAJ OPLEO NAJGRĐIM PROZIVKAMA: Kurti je PREVARANT i veliko RAZOČARENJE! Nije se ovde zaustavio!
Foto: BETA / ARMENIJA ZAJMI BESEVIC

NEMIRNO

HARADINAJ OPLEO NAJGRĐIM PROZIVKAMA: Kurti je PREVARANT i veliko RAZOČARENJE! Nije se ovde zaustavio!

Odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da je predsednik Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti, prevarant i veliko razočaranje za građane.

Objavljeno: 17:48h

Haradinaj, čija Alijansa za budućnost Kosova će u novom sazivu parlamenta u opoziciji, rekao je da nije srećan zbog toga. Dodao je da je teško predvideti kako će se dalje razvijati situacija u pogledu formiranja nove vlade, ne isključujući pritom mogućost raspisivanja novih vanrednih izbora.

Za njega je, kaže, dobra vest to što je skupština konstituisana, ali nije dobro što Samoopredeljenje i DSK kao potencijalni partneri nisu to radili u dogovoru.

- Nije u redu da jedan partner deluje sam, dovede drugog pred svršen čina, a onda od njega traži podršku. Partneri moraju biti tretirani s poštovanjem u postizanju dogovora koji treba da bude na dobrobit svih - rekao je Haradinaj, prenela je prištinska "Koha".

foto: Printscreen

Prema njegovim rečima, nije moguće još dugo čekati na epilog dogovora "Samoopredeljenja" i DSK.

- Ako gospodin Kurti ne formira vladu, predsednik na osnovu svojih ustavnih ovlašćenja, može mandat za sastav vlade da ponudi nekoj drugoj stranci - kazao je Haradinaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.