KURTI IMA JOŠ TRI DANA DA FORMIRA VLADU! Šta će se DESITI ako ne uspe da se DOGOVORI s MUSTAFOM?
Na poslednjem sastanku je predloženo da tačka koja se odnosi na predsednika ima “neutralnu” formulaciju, Foto: Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

i dalje bez dogovora

KURTI IMA JOŠ TRI DANA DA FORMIRA VLADU! Šta će se DESITI ako ne uspe da se DOGOVORI s MUSTAFOM?

Neslaganja nisu rešena ni nakon poslednjeg sastanka Aljbina Kurtija i Isa Mustafe

Objavljeno:

Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova imaju još tri dana na raspolaganju da postignu koalicioni sporazum pre konstitutivne sednice Skupštine Kosova, koja se održava 26. decembra.

Kako navodi Koha, za sada nijedna strana nije nagovestila da će odstupiti od čvrstog stava u vezi funkcije predsednika, jer DSK insistira na nominaciji kandidata, a Samoopredeljenje se zalaže da se o mestu predsednika raspravlja kasnije.

U Samoopredeljenju su rekli da tri nedelje DSK nije napravio nikakav pomak sa svoje početne pozicije, pomenuvši stav nemačkih poslanika, koji su rekli da je prioritet formiranje vlade.

Čekali smo nekoliko nedelja da se dogovor postigne.To je naša želja i napravili smo neke konkretne ustupke i ponude, koje je lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti javno naveo, radi transparentnosti. Čekamo da druga strana pokaže konkretnu spremnost za dogovor”, rekao je portparol Samoopredeljenja Arljind Mandžuka.

Neslaganja nisu rešena ni nakon poslednjeg sastanka Aljbina Kurtija i Isa Mustafe, koji je održan dan nakon što su međunarodne diplomate zatražili da bude potpisan koalicioni sporazum.

Iako je Samoopredeljenje od početka insistirao na postizanju sporazuma samo za Vladu i Skupštinu, na poslednjem sastanku je predloženo da tačka koja se odnosi na predsednika ima “neutralnu” formulaciju.

Takav stav bi podrazumevao posvećenost obe strane da pronađu ličnost za koju su saglasni da bude predsednik.

BONUS VIDEO:

HAOS KOD LOZNICE! U EKSPLOZIJI PUMPE POGINULA JEDNA OSOBA! Auto se zabio u točilicu, strah od novih detonacija (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Kosovo Onlajn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.