PANIKA U GRAČANICI: Krađe se po kućama dešavaju baš u ovo doba godine, POZNAT JE I RAZLOG!
Foto: AP / Bojan Stanković

UZNEMIRENI SU

PANIKA U GRAČANICI: Krađe se po kućama dešavaju baš u ovo doba godine, POZNAT JE I RAZLOG!

Kradje u srpskim sredinama uglavnom se dešavaju noću u vreme slava i državnih praznika kada gradjani idu u goste

Objavljeno: 14:03h

Dobro organizovane kriminalne grupe poslednjih desetak dana pod okriljem noći upadaju u kuće Srba na severnom i na centralnom Kosovu i kradu nakit i novac, a kosovska policija nije pronašla nijednog počinioca.

Zato su se opljačkani gradjani i ostali meštani Gračanice, gde je u poslednje tri noći obijeno šest kuća, dogovorili da se samoorganizuju i sami čuvaju svoje domove od nasrtaja vandala i pljačkaša za koje kažu da to rade planski i sinhronizovano.

Predsednik Opštine Gračanica Srdjan Popović koji ovih dana obilazi opljačkane porodice i razgovara sa meštanima, rekao je da zabrinjava to što do sada nijedna pljačka nije rešena niti su počinioci pronadjeni i uhapšeni.

"To najviše zabrinjava naše meštane jer se stiče utisak da pljačke mogu da ostanu nekažnjene i to ohrabruje pljačkaše da nastave sa ovim nedelima", rekao je Popović.

Preovladalo je mišljenje da će meštani Gračanice morati da se samoorganizuju kako bi sačuvali svoje kuće i imovinu, preneo je portal Kosovo onlajn posle sastanka koji je Popović danas imao sa meštanima i članovima opštinskog Saveta za bezbednost.

Popović je rekao da će od policije tražiti otvaranje dodatnih policijskih podstanica u rubnim mestima opštine, za ponedeljak je najavio je sastanak sa predstavnicima policije i Kfora, a zahtevaće i sastanak sa ambasadorom OEBS-a na Kosovu.

Kradje u srpskim sredinama uglavnom se dešavaju noću u vreme slava i državnih praznika kada gradjani idu u goste, a prema rečima pokradenih porodica stiče se utisak da se radi o većoj grupi lopova, dobro organizovanih i obaveštenih o kretanju onih koji su meta pljačke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.