PRIZNANJE KOSOVA VAM NEĆE DONETI MIR: Baburin siguran da bi nakon te odluke SRBIJA I DALJE imala NEPRIJATELJE!
Foto: Filip Plavčić, Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

JEZIVO PREDVIĐANJE

PRIZNANJE KOSOVA VAM NEĆE DONETI MIR: Baburin siguran da bi nakon te odluke SRBIJA I DALJE imala NEPRIJATELJE!

Velike korporacije, dodaje, ne uništavaju elite fizički već korupcijom

Objavljeno:

Sergej Baburin izjavio je da bi Srbija povodom Kosova trebalo da uradi slično što je uradila Kina povodom Tajvana koji je odvojen 1949. godine.

Baburin, predsednik Ruskog opštenarodnog saveza, kaže da priznavanje Kosova ne bi zaustavilo neprijatelje Srbije.

“Ne pobeđuje jači, već onaj ko ide do kraja. Ako bi se Srbija odrekla Kosova, to ne bi zaustavilo neprijatelje srpskog naroda da otvore nove krize, Vojvodinu ili Sandžak, jer nikome ne treba čvrsti mir na Balkanu, lakše je upravljati narodima koji su u konfliktu”, zaključio je Baburin.

Na pitanje šta je po njegovom mišljenju najbolje da Srbija uradi povodom Kosova, Baburin navodi primer Kine kojoj je 1949. odvojen Tajvan i mnogo traženo da to prizna, ali da nijedna vlast u Pekingu nije pristala na to.

U borbi protiv transnacionalnih korporacija koje žele da čovečanstvo svedu na zlatnu milijardu, predsednici Vladimir Putin, Donald Tramp i Aleksandar Vučić na istoj su strani barikade, smatra on.

U Intervjuu za današnju “Politiku”, on je dodao da su s druge strane oni koji smatraju da treba da se upravlja svetom iz kancelarije Rotšilda ili Rokfelera, vlasnici kapitala i koji komanduju kosmopolitskim nacionalnim elitama.

Na primeru Jugoslavije transnacionalne korporacije su pokazale da će slomiti svako suprotstavljanje, rekao je Baburin, ocenivši da su države počele da gube smisao svog postojanja, a na njihovo mesto dolaze transnacionalne korporacije koje zanima samo profit.

foto: Prentscren

“Ako se za njihove potrebe mora uništiti neki narod, oni to shvataju kao nužnost. Transnacionalni kapital je uložio u vehabije, a tako su uništili islamske narode. Tim kompanijama nisu potrebne nacionalne kulture i religiozne dogme”, kaže ovaj ruski političar i naučnik.

Velike korporacije, dodaje, ne uništavaju elite fizički već korupcijom. Počeli su da korumpiraju elite prebacujući kapital u ofšor zone i tako su počeli da upravljaju elitama i samim državama.

“Ukoliko razumemo te tajne procese, onda možemo i da shvatimo da Srbija pred sobom ima važnu misiju jer zbog svoje pravoslavne tradicije predstavlja svojevrsnu evropsku tvrđavu. Sjedinjenjem s Rusijom može se proizvesti sinergični efekat istočnohrišćanske civilizacije”, kaže Baburin.

Upitan na kakvo konkretno ujedinjenje misli, Baburin kaže da postoji više vrsta ujedinjenja, ali da je Rusiji najvažnije trenutno to što Srbija nije postala njen neprijatelj.

“Ona sada zauzima značajnu poziciju u regionu u kojem postoji balans interesa Istoka i Zapada. A taj balans će biti veći ako za početak Srbija, Rusija, Belorusija, a možda i Ukrajina, obnove jedinstvenu istočnohrišćansku civilizaciju u obliku državne strukture”, rekao je Baburin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.