PORODICA MAKSIMOVIĆ SA KOSOVA ĆE PREZIMITI ZIMU U KUĆI OD BLATA: Zidovi svakog časa mogu da se sruše i POVREDE DECU
Zidovi svakog časa mogu da se sruše i POVREDE DECU, Foto: Pritnscreen

pomozimo!

PORODICA MAKSIMOVIĆ SA KOSOVA ĆE PREZIMITI ZIMU U KUĆI OD BLATA: Zidovi svakog časa mogu da se sruše i POVREDE DECU

Trošna kuća od blata koja svake zime prokišnjava mora da se renovira, inače se zidovi mogu urušiti i povrediti decu, ističe otac Marko

Objavljeno:

Šetoročlana porodica Maksimović iz sela Koretište kod Gnjilana na Kosovskom pomoravlju živi u veoma teškim uslovima.

Otac Marko (37) i majka Ana (31) sa decom Vladanom (11), Helenom (11) i Nikolinom (5) žive u staroj i trošnoj kući. Sa njima živi i Markov otac. Njihov najveći problem je svakodnevni strah i opasnost od urušavanja krova i poda kupatila ispod kog je podrum. Od pada u podrum prilikom korišćenja kupatila štiti ih jedino petnaestak centimetara trošnog poda bez armature i keramika.

Pored toga, u staroj kući je stalno hladno. Stolarija je u veoma lošem stanju, jedini spas od vetra jesu ćebad kojim ovi dobri ljudi pokrivaju prozore i vrata.

Trošna kuća od blata koja svake zime prokišnjava mora da se renovira, inače se zidovi mogu urušiti i povrediti decu, ističe otac Marko.

Na Kosovu i Metohiji za srbe posla nema, tako da porodica živi od tzv. minimalca koji iznosi svega 11.000 i dečijeg dodatka. Imaju malo živine kako bi se prehranili.

Humanitarna organizacija "Kosovsko Pomoravlje" pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći u iznosu od 10.000 evra, kako bi porodici Maksimović pomogli u renoviranju i opremanju kuće.

Donacije možete izvršiti putem PayPal naloga ili direktno na broj žiro računa, naznako "ZA MAKSIMOVIĆE"

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.