KOSOVO NEĆE DOBITI NOVI VLADU, USKORO NOVI IZBORI: Svađa KURTIJA i MUSTAFE sve BLOKIRALA!
Ništa se nisu dogovorili: Kurti i Mustafa, Foto: Fejsbuk

novi obrt

KOSOVO NEĆE DOBITI NOVI VLADU, USKORO NOVI IZBORI: Svađa KURTIJA i MUSTAFE sve BLOKIRALA!

Generalni odbor DSK zatražio je da sporazum odražava podršku koju je ta stranka dobila na izborima 6. oktobra

Objavljeno:

Demokratski savez Kosova učvrstio je svoj stav da koalicija sa Samoopredeljenjem treba da bude potpisana samo pod uslovom da mesto predsednika Kosova takođe bude deo sporazuma, dok Samoopredeljenje ne prihvata taj zahtev, piše Koha.

Lider DSK Isa Mustafa to je učinio preko najvišeg tela stranke – Generalnog odbora, koji je sazvao u sredu, 18. decembra. Ali u Samoopredeljenju su rekli da neće ispuniti tu želju DSK.

DSK insistira na mestu predsednika. U Prištini je juče DSK sazvao Generalni savet. Nakon trosatnog sastanka, lider DSK Isa Mustafa izneo je stav tog tela u vezi sa eventualnim koalicionim sporazumom sa Samoopredeljenjem, podseća Koha.

Generalni odbor DSK zatražio je da sporazum odražava podršku koju je ta stranka dobila na izborima 6. oktobra, bilo u podeli odgovornosti ili u programu upravljanja koji su dogovorile dve stranke.

Prema tumačenju koje je Savet doneo na osnovu izbornih rezultata 6. oktobra, DSK bi trebalo da ima mesto predsednika Kosova, predsednika parlamenta, mesto prvog potpredsednika vlade, a podela ministarstava bi trebalo da bude jednaka.

S druge strane, uprkos nedostatku dogovora, stari saziv Skupštine Kosova pokrenulo je procedure za konstituisanje sednice parlamenta za 26. decembar.

Ukoliko stranke, na sastanku 26. decembra, ne postignu dogovor, onda bi se zastoj iz 2014. i 2017. godine ponovio.

BONUS VIDEO:

TOTALNI KARAMBOL NA SAMO 10 METARA ISPRED! Ludom srećom njemu ne fali ni dlaka sa glave! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Kosovo Onlajn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.