GORI KOSOVO! ALBANCI UZIMAJU PUŠKE! Kurti ušao u OTVORENI RAT sa Tačijem i Veseljijem, udario ih je gde nije smeo
Aljbin Kurti, Hašim Tači i Kadri Veselji, Foto: Printscreen

NASTAO JE HAOS!

GORI KOSOVO! ALBANCI UZIMAJU PUŠKE! Kurti ušao u OTVORENI RAT sa Tačijem i Veseljijem, udario ih je gde nije smeo

Niko ovo nije očekivao...

Objavljeno:

Predsednik pokreta Samoopredelenje (PS) Aljbin Kurti je danas posle svedočenja pred Osnovnim tužilaštvom u Prištini izjavio da očekuje optužnicu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija i predsednika Demokratske partije Kosova, Kadrija Veseljia zbog lažnog svedočenja pod zakletvom.

"Konačno smo dobili poziv Tužilaštva i danas sam imao priliku da odgovorim na sva pitanja. Ja želim da se pokrene optužnica protiv Tačija i Veseljia i na taj način omogući pravičan postupak za lažne izjave pod zakletvom. Ovaj proces verujem da bi se trebao završiti kažnjavanjem te dvojice. Biću spreman da kad god me tužilaštvo pozove odgovaram na pitanja o beskrupuloznoj kleveti protiv nas", zaključio je Kurti.

Posle Kurtija izjavu pred tužilaštvom je dao i potpredsednik stranke Glauf Konjufca.

Bivši predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je danas, nakon sastanka Predsedništva Skupštine o pripremama za konstitutivni sastanak sedmog saziva Skupštine rekao da je otvaranje istrage protiv njega i predsednika Tačija "pokušaj bekstva od istine" zbog nemogućnosti izgradnje koalicije PS- DSK.

"Organizacija Oko naroda nije nešto izmišljeno već stvarno. Ima ranjenih. U akciji je ranjen čovek. Postoje konzistentne akcije koje su promovisane na sednicama Skupštine Kosova, a zatim i na ulicama. Postoje zapaljeni automobili, napadi na premijera i njegovu pratnju, napadi na potpredsednike Vlade, napadi na poslanike, napadi na porodice onih koji su pet godina bili u Vladi", rekao je Veselji.

On je rekao da ti predmeti neće biti zaključeni, bez obzira koji korumpirani ili plašljivi tužilac mislio da može da ih zatvori u novim okolnostima.

"To znači da svako mora biti odgovoran za postupke koje je preduzeo. Što se mene tiče, ići ću legalno do kraja i istraga me ne impresionira", rekao je Veselji.

foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Pokret Samoopredeljenje saopštio je juče da je Osnovno tužilaštvo u Prištini pokrenulo istragu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija i lidera Demokratske partije Kosova i bivšeg predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljia zbog izjava da iza organizacije "Oko naroda" stoje predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti i potpredsednik stranke Glauf Konjufca.

Kurti i Konjufca su podneli krivične prijave zbog izjave koje su Tači i Veselji pod zakletvom dali pred Osnovnim sudom u Prištini u predmetu protiv članova organizacije "Oko naroda".

U toj izjavi Tači i Veselji su konstatovali da Kurti i Konjufca stoje iza te organizacije koja je prema optužnici izvršila atentat na prištinskog advokata Azema Vlasija, a na spisku onih koje je trebala likvidirati, prema tužilaštvu, nalazili su se najviši zvaničnici Kosova.

"Konačno dobra vest, nakon sedam meseci tužilaštvo je počelo da se bavi ovim slučajem i stigao je poziv da predstavnici Pokreta, Aljbin Kurti i Glauk Konjufca, sutra izadju pred tužilaštvo i daju svoje svedočenje o slučaju za krivičnu prijavu koju smo podneli", navodi se u saopštenju PS.

Samoopredeljenje podseća da su Hašim Tači i Kadri Veselji 28. decembra 2018. godine pod zakletvom lažno izjavili da su Kurti i Konjufca deo te terorističke organizacije.

To je prema PS bio pokušaj dvojice najviših zvaničnika Kosova da politički eliminišu Pokret Samoopredeljenje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.